Wednesday, 1 October 2014

1 Oct 2013 - 1 Oct 2014 : 1 year in CIMB

Salam. Tajuk bukan main omputihnya. Asal bunyi macam sedap aku letak je. Actually sejak akhir-akhir ni banyak benda nak kongsi dengan korang tapi tak sempat nak duduk depan lappy menaip. Malam dah penat.

Hari ni 1st Oct genap setahun aku di CIMB Bank. Rasa macam baru semalam je masuk. Serius cakap setahun lepas and hari ni banyak perubahan and sampai sekarang banyak lagi benda yang aku kene belajar. Learning will never stop.

     
Ingat lagi macam mana waktu hari pertama ibu ayah sekali hantar. Siap amik gambar depan bank before masuk. Waktu tu macam rasa life dah berubah. Seriously dalam hati aku ni masih rasa nak belajar. Life belajar masih penuh dalam diri aku.

Setahun ni macam-macam ilmu yang aku belajar. Walaupun aku bahagian loan, tapi pasal operation pun aku kene belajar. Even penampilan pun makin hari aku sesuaikan dengan job environment. Dari segi interaksi dengan customer pun more better than one year before.


Walaupun pengalaman yang aku ada ni sangat-sangat picisan sebab baru je setahun, tapi aku sangat bersyukur diberi peluang untuk berada dalam industri perbankan. Apa yang zaman belajar dapat diappy ke industri walaupun tak full.

Setahun berlalu and masih panjang lagi perjalanan. Planning untuk karier mesti kene ada. Ilmu islamic banking yang belajar pun belum diapply sepenuhnya. InsyAllah ada rezeki kita move further lagi. Aminn..

1 comment:

lynndamya said...

Salam, wah setahun dah ye keje bank..tahniah~ sy mmg xlah nak keje bank..selalu dtg bank sbb ade urusan, tgk orang bank buat kerja rasa mcm bz gila..hahah..all the best ya :)

 
FULL DESIGN:JIAKREATIF╬×LT™ Copyright to:Mysara Ab Rahman