Friday, 17 May 2013

Application sangat memudahkan!

Salam. Dengan kecanggihan teknologi sekarang, macam-macam application muncul. Aku dengan tamak halobanya mendownload semua yang ada. Selagi boleh ku gagahkan jua.

Menggunakan blackberry buat aku ada bbm and turut ada selepas diinstall, whatsapp, wechat and line. Berapa banyak daaa.... Disebabkan bb ada pakej Blackberry Internet Service (BIS) untuk pengguna Maxis, aku hanya perlu melabur RM20 untuk internet sebulan!


Terus-terang cakap memang sangat memudahkan. Kredit pun save. Almaklumlah belum keje lagi kan.. Belum mampu nak pakai postpaid. Kawan-kawan aku papehal pun bbm or wechat. Lagipun untuk classmate we all ada group '6C' kat wechat. So, pape information dapat dikongsi bersama dengan cepat!

Even sekarang ni pun aku dalam proses menyiapkan thesis. Ada masa lagi sebulan je. How busy I am kan? Hehe. Aku hanya ber-whatsapp dengan my advisor. Kalau whatssapp memang dia cepat balas berbanding mesej.

Kadang-kadang dalam satu masa macam-macam notification masuk. Tu yang bb aku jadi loading. Haiisshh!

Papepun, aku sangat berterima kasih dengan kesemua application yang sweet bak gula-gula lolipop ni. Kalau boleh lepas ni bertambah lah lagi. Lebih memudahkan kita semua..:)

7 comments:

Cik Mun said...

malangnye mun xpkai smakpon..hoho

Lya Colours said...

dalam family saya sorang je pakai blackberry. yang lain sume pakat pulun samsung dgn sony xperia hihi

E'in said...

untung laa pakai bb... hihi

Miss A said...

wahhh . untung nyee. saya tak penah ade pon sume tuh . hpon biase jeh :3 hikhik

Teena Tna said...

betul2, app skang memudahkan + menjimatkan...kalau dulu sikit2 nk topup tp skang x perlu lg...

ID said...

done following u mai

happy blogging and gud luckz final nnti :)

Emira Zaharin said...

Apps sekarang memang memudahkan hidup kita =) Kredit tak yah cakap la memang jimat habis hahahaha :P

 
FULL DESIGN:JIAKREATIF╬×LT™ Copyright to:Mysara Ab Rahman