Sunday, 31 March 2013

Jari tak boleh 'SCAN'!

Salam semua. Sekarang makin jarang aku update sebab terlalu busy. Minggu ni je Isnin-Ahad aku keluar. Terkejar ke sana-sini sebab aku tengah buat 3 benda dalam 1 masa. 3 benda tu akan dikongsikan lepas segalanya selesai. InsyALLAH.

Aku ada satu masalah di mana aku sedar benda ni waktu umur 20. Jari aku susah nak SCAN! Bukan satu jari tapi hampir kesemuanya! Waktu tu aku kerja cuti sem and guna sistem scan. Memang aku orang paling susah. 9 dari 10 jari tak boleh scan. Aku rasa nak hempuk je sistem tu walaupun benda yang naif tu tak salah.


Aku ada 2 kad bank sebelum masalah jari ni. Semejak dari tu, aku tak minat nak buat kad bank lagi sebab takut problem. Hari tu disebabkan aku dapat duit  dari Bank Rakyat, aku wajib bukak akaun. Itupun entah berapa lama try baru dapat scan. Pernah nak renew kad Bank Islam, jari tetap tak boleh scan walaupun dah dicuba lebih dari 10 kali! Last-last aku rasa orang bank tu pun fed up. Dia just fotostat IC aku.

IC aku yang dibuat waktu umur 12 tahun sampai sekrang sekalipun tak bertukar! Orang lain semua dah cantik, dah pakai yang baru punyer. Aku still guna yang muka berhingus, gambar kanak-kanak lagi. Dasar kuno betul.

Memang aku nak buat IC baru tapi kekangan masa dan ditambah dengan faktor jari aku ni. Tak pasal-pasal buat orang marah je. Dah banyak tempat dah aku pergi and memerlukan cap jari, semua orang akan bising pasal jari aku. Waaaa... What should I do??

4 comments:

nik ros said...

pi buat ic cepat2. sis baru jugak pi tukar ic yg latest..hehe

Sunah Sakura said...

peliknya..kesian kamu ye...

Yumida Huda said...

sama la..jari sy ni pn jenis susah nk scan
tringat dulu ms ambik lesen..punye la lama cegu tu scan jari sy

Noraini Noraini said...

sama la kita 😭😭😭😭😭

 
FULL DESIGN:JIAKREATIFΞLT™ Copyright to:Mysara Ab Rahman