Friday, 28 March 2014

Pertama kali makan di Sushi King

Salam. Pity on me. Orang lain dah entah ke berapa ratosjutakali makan kat Sushi King, aku baru first time masuk semalam. Biasanya lalu je and aku sendiri pelik tengok Sushi King ni ramai je orang. Susahnak nampak lengang.

Kelmarin buat pertama kali aku masuk. Itupun setelah didesak officemate aku. Memang aku tak da selera pun nak masuk. Why? Sebab tekak aku ni memang tak boleh terima sushi. Bukan tak pernah mencuba. Bila masuk je terus loya. Amik air cepat-cepat and teguk sebanyak mana mungkin. So, cukup-cukupla pengalaman lalu.

Yang meyakinkan aku untuk masuk bila officemate aku ni, Kak Tina kata ada goreng-goreng selain sushi. Seriously? Aku pun masuk je and tengok menu. Sushi memang aku tak hadap. Kak Tina suggestkan Piri-Piri Chicken. Mengikut suggestion and katanya menu ni memang sedap. So why not try kan. 

Mula-mula sampai depan mata, cara hidangan dia pun dah unik. Ye la, makanan Jepun of course style Jepun. Tengok bekas nasi dia, alahai comelnya. Pikir dalam kepala, boleh ke aku kenyang ni. Tengok tu, tahap nak melahap dah tinggi.



Piri-Piri Chicken ni ayam tu digoreng dengan sejenis tepung yang rangup. Sos dia pun sangat sedap. Sayur kobis and carrot yang ada sekali dimasak dengan lembut and bila ditambah mayonis sekali, fuhhh..memang membangkit selera! Makan pulak dengan nasi yang panas and tak da kanji. Orang Jepun makan nasi pulut. So, serius cakap nasi ni sangat sedap and mengenyangkan.

Memang aku sangat menikmati makanan tu. Kak Tina yang awalnya risau takut aku tak minat terus lega. Tanggapan aku terhadap Sushi King pun mula berubah. Lepas ni memang selalu la aku masuk lagi. Mihmih..

Kalau korag tak pernah try lagi, why not pergi la try. dari 5 bintang, aku bagi 4.5 bintang!

8 comments:

Syah Eida said...

syeeda pun tak pernah mkn lagi kat sushi king..hihi

ecah khalili said...

ecah pulak pantang nampak sushi..pregnant ni en.suami tak bagi pulak makan sushi..alahaii..tunggu lepas pantang ler jawabnye..

ct kektus said...

setakat ni sushi king memang tak pernah masuk. kalau teringin nak makan sushi, beli yang kat jusco tu je. hihiii

misz sheyla said...

same la kite..xpernah jejak kaki ke sushi king...pasal tekak memang xleh terima...tapi tak tahu lak ade goreng2 ye...

lynndamya said...

Waahhhh nampak sedap Piri-piri chicken tu! haha sy ni mmg Sushi King tu out of list dpd tempat makan saya..sbb tekak rse mcm xleh terima sushi, lagi2 yg mentah tu..oh my~~ haha..klw menu mcm ni ade, boleh lah try nanti..than for sharing :D

E'in said...

akak pun xpenah mkn shushi mai... huhu

Liza Licha said...

dah lama tak pergi.. :(

Cik Anita said...

hehe.

Sama!

Dulu macam pelik kenapa la suka sangat makan sushi~ Lepas tu abru tau memang sedap ya amattt

 
FULL DESIGN:JIAKREATIF╬×LT™ Copyright to:Mysara Ab Rahman