Thursday, 17 October 2013

On going process

Salam. Semenjak start keje ni aku rasa life aku penuh dengan keje. Training ni la dapat relax sikit. Tu pun ingat dapat relax ke? Kelas pack sampai petang. Belum lagi macam-macam e-assessment and e-learning. Tension mak cik.

On going process yang aku maksudkan proses pembelajaran. Even menuntut ilmu pun sampai ke liang lahad. Right?

Kalu kat kampus dulu masuk kelas belajar, buat assignment, kuiz and test, memang la rasa penatnyer belajar. Nak-nak pulak bila nak exam. Kertas pun bersepah sana-sini, semua tak terurus. Tapi zaman belajar tu suka-suki. Tak fikir pape. Cuma nak exam. Tu je, seriously. Hehe..

Aku ingatkan dah keje boleh la relax sikit. Rupanya sekarang lagi bertambah-tambah. Kat sini baru nak masuk dua minggu kertas dah bertimbun. Kalu tak baca nanti menganga balik branch. Manager, customer tanya pape nanti tak tau.

Exam pun banyak kene amik. Even kelas semalam pun ada exam minggu depan. Dah la banyak kene baca, masa singkat. Tu belum mengantuk dalam kelas. Dari zaman sekolah sampai sekarang kat training ni pun tu la perangai susah nak ubah. Kadang-kadang je segar. So jangan mencontohi akak ye.

Exam pun bersusun-susun. Dah rasa macam keje sambil belajar pulak. Bezanya belajar kali ni memang betul-betul guna untuk bank, kat branch. So tak boleh main-main. Silap sikit pun payah nanti. Baru otak yang malas ni nak berehat kene keje balik.



Rasanya lebih penat sekarang ni berbanding waktu belajar dulu. Pape pun sekarang dalam pikiran keje dulu. On going process. Ada yang cakap kenapa amik bank, keje susah padahal orang tu tak try pun. Pada aku apa salahnya mencuba lagipun diploma and degree pun in banking. Cuba dulu then baru tahu.

6 comments:

Cik Mun said...

sbb tu orang slalu ckp belajar ni lagi seeronok dari bekerja..

ely fauziani ismail said...

hi mysara!
ely pn slalu dgr org ckp banking susah hehe.tpi sume benda pn ade susah senang kn.adat la cmtu.btw selamat bekerja :)

Puan Ezy said...

sahut cabaran keje kat bank!
biar org nk ckp pe.. troskn perjuangan..

nik ros said...

blaja dan kerja dua2 ada yg best dan tak best. balaja kalau best bila tak perlu exam.hahaha
bab exam ni lemah semngat skit akak.

tapi bila fikir, mmg blaja lagi ok la dari kerja. hehe

blogger lelaki said...

hu3..mas akita belajar dulu tak sabar2 nka bekerja kan..bila dah kerja baur tau lebih seronok masa belajar dulu

Qira said...

takpe2. hilang semua penat bila dapat pegang duit sniri. hehe

 
FULL DESIGN:JIAKREATIF╬×LT™ Copyright to:Mysara Ab Rahman