Tuesday, 9 July 2013

Salam Ramadhan 2013

Salam. Lepas Maghrib dah menandakan masuknya 1 Ramadhan. Ya Allah..kejap je rasanya dah Ramadhan kembali. Malam ni dah start tarawih!

Alhamdulillah, tahun ni aku dapat sambut first Ramadhan with family kat rumah. Sebelum ni kenapa pulak? Tak sambut dengan family ke?

Actually Ramadhan lepas dari 1 Ramadhan hinggalah 21 Ramadhan, aku berada di Pasir Gudang, Johor atas program Uni. 3 minggu uoolls I dengan keluarga angkat sensorang. Family jauh nun di Seremban, Negeri Sembilan.

Sedih jugak waktu tu sebab family kat rumah tengah bersama-sama buat rendang, aku sensorang di perantauan. Ceh ayat aku good-good hiperbola je kan. Ngade betul!

Aku ada gastrik yang agak teruk tapi lepas dicontrol dah kurang sikit. Jadi setiap kali puasa mesti prepare ubat kapur gastrik. Lepas je buka sure kene amik ubat kapur tu.

Nampak macam aku terlalu bergantung dengan ubat tu kan? Lebih kurang macam tu la. Kalau tak, memang sakit perut ni sampai tak larat nak bangun. Hasilnya bila gastrik teruk menyerang, tak dapat pergi tarawih.

Apa-apa pun, selamat menjalani ibadah puasa buat semua kawan-kawan dan pembaca blog tersayang. Sama-sama kita merebut menggandakan amalan sempena bulan yang mulia ini..:)


8 comments:

Budak Kampung said...

bestnyer...salam ramadhan

Elih J said...

Selamat menjalani ibadah puasa ye :)

Nurin Aireen said...

Alhamdulillah. Selamat berpuasa ya. Jom singgah baca dan komen entry Nurin :)

http://nurinaireen.blogspot.com/2013/07/ahlan-wa-sahlan-ya-ramadhan.html

Cik Mun said...

selamat berpuasa :)

Nao Mei said...

Rajin-rajin makan ubat sayang....ubat kapur lah pula..yang penting kita sihat je...hihi...
salam ramadhan dik :)

Fazleyatul Aini said...

selamat berpuasa =)

Eina Sakinah said...

selamat berpuasa :)

Walyatalattaf Hamidi said...

Maaf Lahir batin

 
FULL DESIGN:JIAKREATIF╬×LT™ Copyright to:Mysara Ab Rahman