Friday, 9 November 2012

Praktikal & Thesis

Salam. Semester akhir buat kepala aku selalu kusut. Serabut. Bengong sikit. Macam-macam benda nak kena fikir. Bulan 1 nanti tamatlah pembelajaran  sebagai seorang pelajar secara formal. InsyALLAH.. 4/2/2013 terus praktikal.

Minggu lepas aku dah ke Johor Bahru. Praktikal dengan member barulah syok sikit. We all decided amik Tabung Haji, KWSP and Bank Rakyat. Bongkak sebab tak nak praktikal kat noghori sendiri. Haha..

Baru je submit tempat praktikal kat class rep. Tak lama lagi keluarlah surat dari UiTM untuk disubmit pada company yang we all dah pilih. Itupun aku rasa macam dah lambat je. Takut tempat dah penuh. Tau-tau je la bandar JB.

Tu satu hal, thesis pulak lain cerita. Tapi aku bersyukur sebab dah dapat advisor. Yeahh! Pening jugak kepala nak memikir tajuk ape yang menjadi issue dalam Islamic Banking. Sambil nak lelap mata main-main rambut pun sempat berfikir lagi. Kesian encik otak..


One of my lecturer ada bagitau yang its tough yang we all terpaksa siapkan thesis time praktikal. Waaa... Lecturer aku yang berpangkat "Dr" cakap macam tu. Aku dah dapat rasa kesengsaraannya. Mana taknya, siang kalau dah kerja pagi sampai petang, ingat otak tu larat ke nak berfikir lagi kalau dah malam? Sabtu? Ahad? Memang tak da life la aku. Bila masa pulak aku nak pergi dating?T.T

Sabar yo lah mak cik. Sikit masa je lagi. Penat dah belajar. Tak larat nak straight sambung Master. Kerja dulu beberapa tahun, kahwin *perlu ke mention* then baru sambung. InsyALLAH...

3 comments:

Cik Zaniff said...

hope semua baik-baik ye mai..:)

محمد رازيق said...

aku pernah rasa saat itu. semoga berjaya dan dipermudahkan. salam kenal

nik ros said...

tak pe la.praktikal kat mana2 pun. moga di permudahkan yea :)

 
FULL DESIGN:JIAKREATIFΞLT™ Copyright to:Mysara Ab Rahman