Sunday, 4 March 2012

Wayang tengah malam..The Devil Inside

Salam. Semalam aku selamat sampai Segamat pukul 6.30 petang. Sampai je jumpa member, pergi makan and beli barang. Benda basic kan?

Dalam dok makan, dalam kereta tu terfikir, why not pergi tengok wayang? Tambahan pulak we all tak pernah try lagi wayang kat Segamat ni. Ye la, esoknya Ahad. Belum ada pape plan lagi. Kata sepakat dipersetujui then kami ke One Segamat.

Emm...nak syok sikit, amik movie midnight, pas tu 18SG! The Devil Inside. Memang syok giler! Tiket pukul 12.20 tengah malam. Balik rumah bersihkan diri and kemas apa yang patut, 11.30 malam kami bertolak.

Sinopsis..



A young woman learns that her mother committed multiple murders while undergoing an exorcism, and she travels to Rome with a film crew on a mission to uncover the truth about that horrific incident in this found-footage-style possession shocker from director William Brent Bell. As a young girl, Isabella Rossi (Fernanda Andrade) had been led to believe that the killings were committed after her mother flew into a psychotic rage. But when Isabella finds evidence indicating that an exorcism was being conducted on her mother at the time, she enlists a film crew to follow her to Italy in search of the truth. In order to gain a better understanding of the spiritual plight that her mother endured, Isabella and her crew attend a series of unsanctioned exorcisms that become increasingly terrifying. 

Komen aku..

Anda harus berani untuk menonton filem ni and kena fahamkan betul-betul. Cerita ni berkaitan amalan dalam agama Kristian. Kisah Paderi, mereka yang di dalam Gereja dan sebagainya. Filem ni menunjukkan bagaimana bila syaitan menguasai manusia tersebut. Sangat teruk berbanding mereka yang dirasuk dalam agama kita.

Bila tengok cerita ni, ia membuka mata aku tentang betapa suci and benarnya agama Islam berbanding agama lain. Anda dapat membezakan bagaimana cara mereka marawat orang yang dirasuk dengan cara kita. So, kesimpulannya, kalau nak merasa satu pengalaman baru, tonton la filem ni. Filem ni berjenis dokumentari.


4 comments:

EYFAalias said...

wah! dah lama nak tgk wayang. iskk. after mid term ni nak g tgk lah :)

iyka syafika said...

wah...mid nite tu...cm best cte nie...tp klau menakutkan sgt..iyka xberani la...hihihihihi..penakut ^^V

littledolphin said...

saya tak pasti sama ada saya cukup berani nak tengok cerita ni atau tidak.

ada rasa macam nak tengok.tapi entahlah.

haha.harap-harap cukup berani lah.

iedchan said...

pening tak tgk cite ni..heheh..sbb heldhand camera kan..

 
FULL DESIGN:JIAKREATIF╬×LT™ Copyright to:Mysara Ab Rahman