Thursday, 5 January 2012

Berita menyedihkan di saat final exam

Salam. Actually aku nak kongsi haritu lagi. But, busy buat preparation untuk first paper. Almaklum subject mengira, berserabut sikit. Alhamdulillah, dah lepas satu and another four lagi.

Macam gini, waktu aku nak balik Segamat 2hb hari tu, aku baru dapat tau yang video lakonan Arab kami tak menjadi. Ingat tak aku pernah story pasal aku buat lakonan Arab? Coz amik Arabic this sem and sampai turun Melaka lagi nak menyiapkannya.

Sampai Segamat, aku confirmkan balik ngan member. Yeah, its true. 3 hari shooting terbuang begitu je. Problem katanya video tu tak boleh bukak. Member aku pulak terus 'cut' je hari tu. So, tak da copy lagi dalam laptop. Nasib kami baik coz ustazah bagi peluang untuk hantar sebelum cuti sem.

Sedih tau tak? Masa berjam-jam yang digunakan hilang macam tu je. Tak berbaloi. Tapi tak boleh nak kata apa. Dah kesilapan teknikal. Cuma kena beringat lepas ni, apa-apa pun kena 'copy'. Mesti ada copy yang lain jugak dalam laptop.

Semalam after first paper, lepas Asar we all start shooting balik. Dah 40% siap. Another 3 places. Terpaksa memang terpaksa demi markah masing-masing.

Kepala berserabut dengan jadual final yang padat kena diberikan jugak ruang pada drama Arab.

Hope video kali ni menjadi. Aku dah malas nak sesakkan kepala and buang masa macam tu je. 



2 comments:

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

sabarlah dik..mmg mcm tu kengkadang..sesetengah perkara kengkadang x berjalan lancar spt yg kita mahukan..

Lya Colours said...

saya dulu amik kelas mandarin. 3 sem dengan ainol laoshi. best !

 
FULL DESIGN:JIAKREATIF╬×LT™ Copyright to:Mysara Ab Rahman