Wednesday, 25 January 2012

AJL 26 & Kontroversi

Salam. Aku dah tempah tiket and date awal-awal 9 malam 29hb nanti. Apa je yang mendatang walaupun bunyi satu sms masuk, sumpah aku tak layan.

Wah..seriously aku tak sabar nak tengok. Dengan bertemakan air and iklannya yang unik lagi, TV3 memang kreatif. Thumbs up!



Banyak lagu yang best kali ni. 12 lagu and tak tau la sape yang bakal menang. Pilihan aku of course lah Yuna. Eh, lagu Beribu Sesalan pun best. Jap jap, Kisah Hati. Eh, mana satu neh? Kita tunggu je la..-,-

Kalau AIM-18 baru-baru ni ada kontroversi tentang penarikan balik trofi Lagu Terbaik dari Yuna, apakah yang akan berlaku kali ni? Ada effect tak? Dah la lagu Penakut and Sedetik Lebih tu turut tersenarai.

Macam mana pulak bila kontroversi yang bakal timbul tentang keputusan yang bakal diumumkan? Kalau tahun lepas lagu Ana Raffali, Tolong Ingatkan Aku jadi kontroversi, bakal juara tahun ni pulak macam mana? But seriously, aku pun memang tak suka dengan lagu juara tahun lepas. Hehe..

So, here senarai lagu yang dipertandingkan Ahad ni. Apa pilihan you all?

1) KALAU BERPACARAN - Ana Raffali, Suhaimi Meor Hassan, Ultimate

2) KARMA - Faizal Tahir

3) PENAKUT - Yuna

4) SEDETIK LEBIH - Jaclyn Victor

5) AWAN NANO - Hafiz AF7

6) CINTA MUKA BUKU - Najwa Latif

7) WANITA SELURUH DUNIA - Projek Pistol

8) BERIBU SESALAN - Shila Amzah, Jaclyn Victor, Ning Baizura

9) KEKANDA ADINDA - Monoloque dan Atilia

10) SUNGAI LUI - Aizat

11) KISAH HATI - Alyah

12) GADIS SEMASA - Yuna

5 comments:

nur atiqah wahida said...

ofkos vote for yuna!
go yuna!


*psss..aku pun xberapa setuju sangat juara tahun lepas..hihihihi

Citarasa Rinduan said...

yes......
terbaik..
nanti update ya..
kak tunggu

msredcheesecake said...

Yuna yuna.... Nak dia jugak yg menang...

Lya Colours said...

saya suka alyah, 3 suara dan faizal tahir !!

nazirah said...

yeahhhhh.. yg penting taknak ana raffali mng lagi tahun ni eh tetttt :)

 
FULL DESIGN:JIAKREATIF╬×LT™ Copyright to:Mysara Ab Rahman