Sunday, 11 December 2011

Oral test 1 - Arab

Salam. Khamis 8/12 baru-baru ni, aku ada oral test 1 Arab. Siapa yang ada pengalaman amik Bahasa Arab? 

Secara jujurnya, tuan tanah tak berapa pandai subjek ni. Kali ni Bahasa Arab 3. Bahasa Arab 1 and 2 yang amik time diploma dulu sume dah lupa. Terpaksa bukak balik buku-buku tu untuk ingat semula.

Sekurang-kurangnya, tulisan dah tahu. Tak perlu nak belajar macam amik Mandarin. Dalam seminggu, kelas Bahasa Arab la paling tak gemar. Sebab? Tersangatlah tak faham ustazah tu merepek apa. Hek hek.

Oral test 1 buat aku sesak! Tapi alhamdulillah ustazah suruh form group bertiga and hafal skrip perbualan. Aku se-group dengan Sol and Ina. Puas lah dok perah otak buat and hafal skrip Arab. Tak panjang mana pun. Yang penting bak kata ustazah, sorang sekurang-kurangnya 5 ayat.

Fuh..lega bila dah present depan ustazah...

Our skrip..yang dihighlight tu memang confirm la part aku

Dua manusia inilah, Sol and Ina yang bertanggungjawab menjayakan oral test yang memeningkan tu..:D

Tuan tanah di hari test. Actually dah lama tak pakai tudung bawal and terasa nak pakai waktu ni. Boleh pulak ada member yang tak kenal aku. How come?

Ok..dalam masa 2 minggu lagi aku ada test 2 untuk oral. Ini bukan berdasarkan skrip tapi spontan! Mati aku...

You all..ada tips tak? Sharing are caring and loving..:)



4 comments:

wAnIEy HuNNy said...

waniey pon amik arab jgk! hehe.. tapi xphm ~

jeBateja said...

ishhh hang ni...den belaja bahsa arab masa darjah 4.....ahakz..lagik le tak paham....

mysara said...

alahai you all ni...:p

Anonymous said...

berbelit lidah speaking arab. .(^_^)

 
FULL DESIGN:JIAKREATIF╬×LT™ Copyright to:Mysara Ab Rahman