Monday, 27 June 2011

Tamat pengangguran

Salam. Lamanya aku tak online and update!! Kali terakhir 31 mei. Kesenyapan selama ni kerana start 1 jun aku tidak lagi bergelar penganggur terhormat. Aku dah start kerja weh!


Kerja aku tak la susah sangat. Kerja kedai je as long as halal and dapat gaji. Kedai ni jual produk kecantikan dan buat facial. Dalam tempoh seminggu pertama, memang banyak benda yang aku kena belajar. Dari 10.30am-9.30pm.






Banyak produk yang aku kena study. Rzac, Natasya, Tia Amelia, De' Wajah, D' Putih dan macam-macam la. Mula-mula memang aku rasa payah sangat. Ye la, produk ni ada macam-macam jenis. Setiap satu kena tahu function and cara pakai. Kalau aku silap explain, habisla. Kesian muka customer..:p


So, bila free, aku akan baca katalog. Kena prepare diri. Tak da la kelam-kabut. Tak pasal-pasal nanti kena dengan customer.




Tapi bukan la sepanjang masa orang ramai. Tak da busy sangat cuma tak tahan sejuk!! Sejuk bangat! Kedai ni kat dalam mall. So, faham-faham la keadaan air-cond nyer. Bila boring, aku baca novel and tengok tv. Habis semua cerita aku tengok! Haha


Ok la kan. Kerja sementara. Asalkan dapat gaji. Pada you all yang duduk dekat dengan area semenyih, kalau rasa nak buat facial, jemputlah datang ye. Hanya RM35. Confirm baik punyer aku buatkan. Hehe. Apa-apa, boleh inbox my facebook..:)



5 comments:

nur atiqah wahida said...

mai,yang mane produk sesuai untuk jerawat? :)

jeBateja said...

Semenyih...?...dekt dah tu...taw dek wife ni.....mawnya dia paksa pgi ni....ahakz

mysara said...

atieyq : ko nk pakai produk pe? ada mcm2 produk leh try...:)

mysara said...

jebat : wah..bgtau la your wife..leh wat facial kt tmpat mai..hehe..:)

Benrauf said...

Oh. Alhamdulillah dah bekerja. Baru sejuk dalam mall. Aku punya sejuk sampai -30 degree celcius lagi. Pakai jeket bulu beruang pun menggigil. Hehe

 
FULL DESIGN:JIAKREATIF╬×LT™ Copyright to:Mysara Ab Rahman