Thursday, 12 May 2011

Novel dan genre 'cinta'

Salam. Kalau sebut novel, mesti yang ada dalam fikiran korang kisah 'cinta'. Betul tak? Memang tak dinafikan kisah cinta memonopoli.

Kenapa orang suka baca kisah cinta? Menyentuh hati, happy ending, menyeronokkan? Aku akui aku juga suka baca novel cinta. Aku diperkenalkan dengan novel sejak form 2. Waktu tu sorang mak cik aku bagi seplastik novel! Dari situ la aku start membaca, dan sememangnya minat dan hobi aku juga membaca.

Tapi bukan setakat genre cinta je. Macam-macam lagi. Novel kisah penyiasatan, persahabatan, mistik dan magis juga menarik perhatian. Macam harry potter, charmed, tu semua keluar dari genre utama, cinta. Kisah cinta cuma diselitkan sikit.

Novel BI, banyak yang best. Macam-macam genre ada. Fun and interesting. 

Orang lelaki kalau sebut je novel, ingat cinta. Haila..kami pun baca novel genre lain jugak la.

Korang pulak macam mana? Actually aku tengah boring ni. Tak sabar nak ke kedai buku untuk membeli, 'confession of a shopaholic'.

sumber : encik google yang baik hati

Aku dah tengok movienyer dulu, tapi baru sekarang teringin nak beli novelnyer. Hehe

2 comments:

cikzsmile said...

assalamualaikum
suka cari yang BM je
BI kurang haha
teruk btol sy
tp kdg2 je bce yg cinta x selalu

mysara said...

waalaikumussalam..
tak kisah..asalkan minat kn..
tak kisah la BI or BM..:))

 
FULL DESIGN:JIAKREATIF╬×LT™ Copyright to:Mysara Ab Rahman