Thursday, 14 July 2016

Aidilfitri 2016

Salam. Masa mula-mula puasa dulu, rasa macam lambatnya lagi nak raya. Sekarang ni tengok, macam tak da apa. Kejap je rasa habis dah. Tapi relax, raya kan sebulan.

Rutin raya aku macam biasa. Kampung kat situ je la. Raya pertama kedua aku banyak dekat rumah nak siapkan apa-apa tetamu datang. Yang datang pun tak putus. Raya pertama of course dengan baju baru and banyak bergambar. Tapi lepas tu sibuk kat dapur.

Aktiviti wajib pagi raya bersalam-salaman then wefie bergambar. Bersalam-salaman ni bukan dengan family aku je. Tapi dengan pak cik mak cik and sepupu yang beraya kat kampung sekali. Meriah sebab ramai and kecoh.


Banyak lagi yang tak sempat kitorang pergi especially belah ayah. Ni setiap minggu aku kene balik kampung la nak habiskan raya semua rumah. Hurm. Tak pe. Rajinkan la diri wahai Maisarah melayan raya yang sebulan.




4 comments:

Fazleyatul Aini said...

selamat hari raya =)

dyanzakhi said...

salam aidilfitri.. singgah sini :)

Ezy Loy said...

selamat hari raya.. =)
selagi xabs syawal selagi tu kite raya.. hehe

dya bunga said...

selamat hari raya..:)

 
FULL DESIGN:JIAKREATIF╬×LT™ Copyright to:Mysara Ab Rahman