Wednesday, 29 June 2016

Blog hampir hilang selepas 'makeover'?

Salam. Lepas dah lama tak tengok blog and scroll baru perasan yang blog aku ni dah alam tak tukar wajah. Biasa dulu waltu aktif memang selalu tukar. Then lepas tu setahun sekali tukar. But now yang lama tu dah 2 tahun lebih pakai. Boleh tengok sendiri berapa entry je 2014, 2015 and awal 2016. 

Aku masih menggunakan khidmat orang yang sama, Jiakreatifelt. Ni masuk kali ke-3. Bayangkan dah bertahun-tahun aku guna khidmat dia. Boleh tengok kat bawah ni sebelum and selepas. Yang sebelum tu pun hasil kerja Jia jugak. Thank you untuk hasil kerja yang cantik ni!


Sebelum

Selepas

Bila dah siap tu entah macam mana aku hilang aku punya blog. Blog masih ada tapi aku tak authorize. Keluar macam ni. Memang risau la. Blog yang aku jaga dari 2009. Banyak sangat cerita dalam ni. Zaman tumbesaran aku dari remaja ke dewasa pun dalam ni. Ecehh..


 

Terus aku whatsapp Jia tanya. Risau. Aku kena masuk balik email blog untuk aktifkan balik. Walaupun log in ID aku itu n itula email blog, dah bertahun-tahun  aku tak bukak email tu. Password pun tak ingat. Untuk dapatkan blog balik, aku tawakal je la. Pakai agak je password. 2 kali salah and kene verified. Soalan tu pulak tak ingat jawapan. 3 kali je boleh sebelum dilock and 2 kali aku salah. Rezeki masih ada bila jawapan aku agak kali ke-3 tu betul. Fuhhh...

Takut hilang blog. Ada baca kisah-kisah blogger before this yang ada hilang. Harap benda macam ni tak berlaku lagi. Kalau jadi lagi, memang kelam-kabut balik la😅😅😅.

Untuk korang yang nak makeover blog masing-masing, boleh ke link blog Jia kat atas tu or  whatsapp 017-4428730.

2 comments:

Fazleyatul Aini said...

blog sy mcm tu je malas nak renovate2 haha

Siti Rohaida Yusof said...

pernah jugak kena...sudahnya blog jadi kucar kacir..

 
FULL DESIGN:JIAKREATIFΞLT™ Copyright to:Mysara Ab Rahman