Wednesday, 20 November 2013

Maybelline Dream Matte Mouse

Salam. Hari ni nak kongsikan antara produk terbaru Maybelline, Dream Matte Mouse or simple DMM. Best sangat ke produk ni sampai aku ye-ye nak promote kat korang?


Seriously memang best! Sebab tu aku suggestkan kat korang and buat review ni. DMM ni foundation yang terdiri dari beberapa ton ikut kulit korang. Before this, aku guna BB cream dari Maybelline tapi tak berapa sangat sebab muka aku ni berminyak. So, aku memang nak carik foundation yang sesuai dengan kulit aku ni.

After di guide salesperson, aku decide beli DMM ni. Tekstur dia sangat tak melekit okeh! Sapu kat muka rasa kulit licin je. Memang selesa, smooth and nampak cantik je. Even adik sepupu aku yang tertinggal foundation then pinjam DMM dari aku pun dah jatuh cinta dengan benda ni. Memang best pakai. Hari-hari pergi keje memang tak sah kalau tak apply DMM.


Harga sangat reasonable and affordable. Dalam RM30++. Tak sampai RM40 pun. See, ok kan?

Ada yang tak nak percayer? Jangan.. Try dulu, then korang tau la macam mana. For me, memang aku suggestkan sangat sangat foundation Dream Matte Mousse ni.

12 comments:

Kisah Si Dairy said...

akak suka jugak guna jenama mybeline nie


Jemput join jugak MINI GA saya
http://www.kisahsidairy.com/2013/11/mini-ga-like-saya-dalam-contest-3b_18.html

Farah Waheda Wahid said...

best ek, kalau macam tu boleh cuba nanti...

Fazleyatul Aini said...

akak so far pakai avon je. malas nak tukar huhu
avon murah sket. kedekut haha

Liza Licha said...

tahan lama tak dear yg ni? lagi 1 kn, nnti dia mcm cakey tak? haha..

Amanina Mads said...

suka juga dgn produk maybelline.. nina guna bb cream tu. nanti nk try juga la. hehe

Lyeen De Syifa said...

wah..mmg tgh cri foundation terbaik ni..ehehe..tq awk..:D

Izyan Masri said...

TAKUT ADA SIDE EFFECT KAT SKIN SBB SKIN JENIS SENSITIVE SIKIT T_T

Izyan Masri said...

FIRST TIME DATANG SINI SEBENARNYA :D

Yumida Huda said...

dulu yumida pakai matte ni
masa study dulu, mmg bagus
nnti nak beli lg la
isi tabung nuffnang sini-darlie

E'in said...

okay! akan mesti cube nie..

Wak Gelas said...

makin jelitter tuuu.,ehHHee

♡ ⓒⓘⓚ ⓨⓐⓨⓐ™ ♡ ツ said...

saya prnh usha jugakk dekat guardian n prnh test aru tu . mmg best ... ! :)

 
FULL DESIGN:JIAKREATIFΞLT™ Copyright to:Mysara Ab Rahman