Tuesday, 10 September 2013

Just got the offer letter!

Salam. Alhamdulillah..syukur sangat-sangat. Selepas 2 bulan setengah menganggur akhirnya aku dah dapat offer! Yeay!

Dalam tempoh tu ada la 3-4 interview yang aku dah pergi. Tak banyak pun kan? Ada jugak yang dapat interview tapi aku tak pergi. Ye la, bukan boleh redah je. Kene tengok macam-macam faktor dulu. Kalau yang jauh-jauh and transport susah, aku tak amik. Belum mahir lagi bawak kereta, tu payah.

Semalam waktu nak ke Kajang, aku dapat mesej. "We wish to offer you.........". Tak dapat nak gambarkan perasaan waktu tu. Syukur sangat-sangat. Aku dah cukup boring menganggur ni. Terus aku confirmkan and datang ke company tu sebelah petang untuk sign and amik offer letter.


Actually aku jumpa iklan vacancy ni dari online. Website mudah.my and selepas dapat email dari pihak company, aku pergi interview Jumaat lepas. Ada jugak calon yang lain. Waktu tu rasa rendah diri sikit. Aku ni mana ada pengalaman. Fresh grad. Yang ada pun 5 bulan praktikal. Jadi, aku cuma cuba yang terbaik.

Orang kata kalau dah rezeki kita tu tak ke mana. Aku dapat offer untuk position Management Executive-Account. Seriously account bukan bidang aku. Banking and account benda yang berbeza walaupun orang ingat sama. Tapi ttu satu cabaran and aku akan cuba kutip sebanyak mana ilmu yang boleh.

Aku akan start kerja minggu depan so dalam masa ni aku belajar akaun. Pernah study 2 sem akaun waktu diploma dulu. So, basic tu aku tau and praktikal pun buat akaun. So, tak da la lost sangat.

Sekarang ni aku dalam proses standardizekan akaun company mak cik aku. So for me tu warm up untuk kerja minggu depan. Mesti ada yang tanya company apa. Minggu depan baru aku bagi tau ye... Tunggu....heee.


20 comments:

E'in said...

tahniah! selamat menempuh alam pekerjaan... :)

Nao Mei said...

tahniah dik :)
lepas nie dapat merasa duit sendiri lah jawabnya..:)

Fazleyatul Aini said...

kerja elok2 =)

cik atie said...

tahniah! :D

Amoi Farah said...

Tahniah

Puan Ezy said...

nt keje rajin2 ok!
tahniah!

Yumida Huda said...

tahniah sis
selamat memasuki alam pekerjaan

Nadzirah Yahya said...

uwaa ~~ lagu feveret !!!

huhu... best of luck sis , banyak cabaran dan mulanya maybe kita lost kejap tapi lama-lama cuba discover semua itu dengan positif ..


insya Allah , everthing just goin to be fine . :3

Nadzirah Yahya said...

eh kejap, salah lah , ampa tak pasang pun lagu kat blog , blog lain . adeyeii .. sorry sorry .. huhu

fatin aziz said...

tahniah sis..
semoga berjaya dalam pekerjaan.. :)

lynndamya said...

Alhamdulillahhhhhh, tahniah! hihi :D selamat bekerja !

NoRfArAhiN said...

congrates tw! ^^
time kerja la kita akn nmpak dunia yg sbenar
slamat bekerja :)

Mieya Atiera said...

Wah, tahniah sis! All the best :)

pha is said...

tahniah.. slamat menempuh alam pekerjaan...

muja said...

moga mai happy dengan apa je yang mai dapat,, :)

tenku butang said...

wah.. tahniah yea!

Sabila Azam said...

tahniah akq! All da best ^^

♡ ⓒⓘⓚ ⓨⓐⓨⓐ™ ♡ ツ said...

congrats akak :) all the best yaa ! insya-Allah akak bolehh . chaiyokk !

Cik YuYu said...

Wahhh tahniah ... bestnye dpt keje :)

nabila biela said...

ala..bestnye..thniah2 :)

 
FULL DESIGN:JIAKREATIFΞLT™ Copyright to:Mysara Ab Rahman