Friday, 16 August 2013

Sim baru nombor lama

Salam. Kalau you all follow entry before this kat SINI, korang akan tau yang aku sedang bersedih. Dah dua hari berlalu tapi aku masih berkabung. Sedih, senyap, keceriaan semua hilang.

Of course siapa yang tak sedih. Handphone kesayangan hilang. Tapi nak buat macam mana. Sampai situ je jodoh aku dengan my blackberry.

Actually lagi satu benda yang aku risau, nombor maxis yang sekali hilang tu. Nombor maxis tu sangat penting sebab aku tengah mohon kerja. Urusan bank, hal Uni, semua guna nombor maxis tu. Dah tiga tahun aku guna.

Hari ni, aku ke Maxis kat Kajang untuk amik nombor maxis yang sama. Nombor tu pun cantik, aku sayang. So, tadi aku dapatkan balik nombor yang sama. Dulu aku guna prepaid tapi disebabkan tadi aku nak amik balik nombor yang sama ni, aku kene guna postpaid. Hanya selepas enam bulan kalau tak ok, barulah boleh tukar. Tak pe la, guna postpaid senang sikit especially nak kerja lepas ni.


Boleh on lepas dua jam. On je, ada miss call and mesej. Yang buat aku happy sikit, dapat mesej interview. Alhamdulillah.

Serius cakap, aku masih lagi dalam tempoh berkabung. Susah nak terima kehilangan yang tibe-tibe. Bila bukak paper, lalu kat kedai, ke Maxis and nampak blackberry, confirm sedih balik. Hurrmmmmm...

Buat masa ni aku guna handphone biasa dulu. InsyALLAH ada rezeki amik handphone lain bagi mengubati kekecewaan kehilangan blackberry.

4 comments:

Carl Lesmana said...

postpaid pun posypaid la asalkan nombor tu still dapat diselamatkan . hehe takpe2 nanti ada rezeki beli phone lain ya :)

Nao Mei said...

Alhamdulillah...setiap musibah pasti digantikan dengan nikmatnya :)

Cik Mun said...

ada hikmah tu..maybe lepas ni dpt fon yg lagi canggih..hehe

::CIK LYNN:: said...

xpa...ada hikmah...tahniah ya dpt interview :)

 
FULL DESIGN:JIAKREATIF╬×LT™ Copyright to:Mysara Ab Rahman