Tuesday, 11 June 2013

Zoo Negara : After a decade

Salam. Seminggu yang lepas kami satu family telah berkesempatan ke Zoo Negara! Almaklumlah cuti sekolah jadi sume ada.

Actually, dah bertahun-tahun aku nak ke zoo. Macam kanak-kanak but like I care? Dah lebih 10 tahun tak ke Zoo Negara. Lama kan? Paling baru aku ke Zoo Johor but Zoo Negara ni besar and macam-macam haiwan ada.

Muka memang eksited tak payah cakap. Kamera dah cas penuh-penuh nak amik gambar banyak-banyak. Kami satu family bertujuh, tiket masuk total, RM186. 

Bak kata seorang petugas zoo, kalau you all jalan kaki round zoo ni, ada dalam 4 km! Serius cakap kaki aku memang lenguh tapi set dalam mind, "Kurus aku hari ni..".. Hek hek..

Haiwan paling eksited nak tengok of kos my Mr Kura-kura. Aku memang suka dengan haiwan yang comel and jalan terkedek-kedek ni. One more yang best part kat akuarium ikan. Laluan dia panjang and macam-macam ikan ada.

Ye la, dah lebih 10 tahun tak pergi kan so macam-macam improvement yang aku nampak. Dulu aku masih kanak-kanak lagi but now dah besar dan matang. Mih mih..

Here aku kongsikan beberapa gambar..






Overall memang sangat berpuas hati dapat ke Zoo Negara. Tak da kempunan makan hati berulam ginjal. Seronok sangat walaupun kaki rasa macam nak putus berjalan!

9 comments:

Farah Waheda Wahid said...

dah lama x jejak kaki ke Zoo Negara ni... he he he..dulu rumah dekat la dengan Zoo ni... tapi dah pindah jadi jauh lah... rasanya last pergi masa sekolah menengah kot...

Lya Colours said...

lamanya tak p zoo. zoo melaka last pergi 4-5 tahun lepas. gila penat jalan

Cik Mun said...

mun pun dah berkurun xgi zoo negara..seingat mun..mun gi time mun skola rendah lagi..hoho

Syeeda said...

bestnya dpt g zoo.. syeeda g aritu hujan, so tak bleh tgk byk binatang ngat..huhu

Yumida Huda said...

cantik peplum sis!
syoknye dpt ke pg ke zoo
pg ramai2 mmg meriahkan

Arol Mubin said...

Arol tak pernah pergi zoo negara pun. Hahaha! Last pergi zoo masa sekolah rendah kot. Dah lama! Tak minat sangat ke zoo, duduk rumah layan kucing2 jek. :D

Teena Tna said...

Seumur hidup x pernah g Zoo Negara lg, zoo mlaka & zoo taiping pnah la, tp lama2 boring kot, penat jalan kaki jer.. Adik2 suka la pergi, dapat jumpa kawan2 diorang..haha, just joking

Syahira Adisa said...

seriusly dah lama tak pergi zoo. seingat masa pergi umur 6 tahun. hahaha. nice entry dear (:

NIL syaffieyna said...

nak ikut tak ajak hee

 
FULL DESIGN:JIAKREATIF╬×LT™ Copyright to:Mysara Ab Rahman