Tuesday, 18 June 2013

Pengguna baru Google+

Salam. Bila bw, aku ada jumpa Googe+ (G+) ni. Mula-mula ada jugak pikir, apa kebenda ni? Aku memang sejak mula-mula blogging dah serasi bebenor dengan Google Friend Connect kat butang Follower tu.

Ada yang kata, Google Friend Connect tu tak lama lagi akan dimansuhkan. Ye ke? Eh, tak kan la blogger.com sekejam itu. Jangan jangan nehi!

Aku tak berminat langsung nak try yang baru sebab aku masih setia dengan yang sedia ada. Tapi entah macam mana kesetiaan aku mula goyah bila tangan aku gatal menekan butang untuk bertukar ke G+.

Aku baru je tukar petang tadi and see, kat sidebar belah kanan tu dah ada Google + Followers. Jangan lupa add aku ye.


Serius cakap aku masih kabur dan kurang faham dengan G+ ni. Macam konfius tapi aku tengok agak memudahkan bila kita bw and drop komen. Kita boleh update balik pape aktiviti kita.

I'm sure ada antara korang yang dah berpengalaman guna G+ ni. Help me please! Ajar aku untuk lebih memahami berkenaan G+ ni..

18 comments:

Iha Zaliza said...

zaman sekarang G+ ni dah kira keperluan bukan kehendak utk blogger.. ekceli iha pun tak suka jugak, hehe..

Nao Mei said...

hahaha..cik akak pon dulu main taroh je :)

Zieyzie Ilisha said...

selamat mengguna Google + saya follow erk...

Cik Ezy said...

saye xtau lgsg psl ni.. hahaha

Mieya Atiera said...

Mieya langsung tak faham nak guna G+ nie

Dianaa said...

hoho! FD je tak tukar lagi ke G+, hihi

zainatul abu bakar said...

kalo sy xsuke sgt dengan G+ ni, susah nk tgk link blog org tu. kadang2 die post blog org lain..xtau dah mane satu blog die, so mcm pening, hehe. Jalan2 sambil follow blog ni :)

Cik Anis said...

BW sini

Yumida Huda said...

yumida pun baru buat feb lepas

memang benar apa yg zainatul cakap tu..kengkadang bila kita kurang faham sesuatu fungsi button..ia akan jadi mcm tu..bila org sukar nak cari link blog kita..ade kemungkinan mereka akan terus pangkah out

solusinya mcm ni..klo sis nak drop komen kat blog rakan lain..yg pakai kotak komen jenis google plus..sis jgn tick [also share at my G+] kat bwh kotak komen diorang tu..sebab bila sis tick..url entry diorang akan bercampur dengan entry sis..nanti pengunjung akan pening nak cari link blog kita

huhu..terpanjang sudah...

yumida dah add friend google plus sis

ni google plus yumida:

https://plus.google.com/103351997079757442970/posts

Teena Tna said...

Sy nama jer guna google+, tapi langsung tak faham cmana nk gunakan & apa function nya...
Anyway, sy dah add kamu :)

Nazeera Yahya said...

saye pun orang baru ... terkura-kura nak belajar ..... huhuuhuhu >>>

Zai Zaiman said...

dunia it ni berkembang cepat... setiap hari berbagai-bagai software dkeluarkan... ape pun kite santai jerlah kannn, kalo fikir baik maka yg dapat punbaik jugaklah kannn....

muja said...

done :D

lynndamya said...

hmmm mmg xbest lah benda ni, tp mmg perlu ke? mohon review sikit klw fhm, so klw followers yg by google friends connect tu xde, means follower hilang ow what ye? perghhh, menyusahkan..hahaha ;p

Yumida Huda said...

nanti yumida buat entry khas explaination utk komen google plus tu. next week maybe. insha Allah.

komen yg sis mysara pakai ni komen jenis biasa

komen jenis google plus..sis blh refer entry yg ni.

http://cinta25hb.blogspot.com/2013/06/cuci-mata-sejukkan-jiwa.html

kotak komen yg dia pakai kotak komen google plus. cer sis try drop komen. nanti sis faham yg yumida maksudkan.

Masmira Masri said...

haii mya baru follow sini..tq sudi dtg singgah blog mya =)

iyka syafika said...

cam mne ye buat G+ ni?

gdsbnga said...

memang dah kena guna google + ni ke? nampak leceh jeeee.

 
FULL DESIGN:JIAKREATIF╬×LT™ Copyright to:Mysara Ab Rahman