Friday, 28 June 2013

Misi mencari kerja

Salam. Bila dah habis belajar ni haruslah mencari kerja. Aku boring duduk rumah hari-hari. Kalau duduk duit masyuk tak pe.

Memang dari hujung praktikal sampaila ke hari ni aku tetap berusaha mencari kerja yang sesuai. Hari-hari online, check email dan segala bagai. Yang penting, berusaha! Jangan malas!

Banyak yang aku dah apply sampai aku sendiri tak ingat. Haha. Kerajaan, private company, bank, academic institution and macam-macam as long as ok. 

Ada jugak yang dah call, ada yang dah offer tapi macam tak sesuai pulak. Bukan terlalu memilih tapi banyak factor kene consider. Nak-nak pulak macam aku ni yang belum ada lesen lagi. Pity of me.

Orang kata kalau rezeki tak ke mana. Tapi kalau bukan rezeki kita, bukan jugak la. Aku baru dapat call semalam untuk interview dengan satu agensi perbankan. Esok pun insyALLAH aku ada interview dengan satu agensi perbankan jugak. Wish me luck!

Dalam masa-masa sekarang, kene rajin mencari. Walaupun aku belum konvo and belum dapat transkrip penuh lagi, tapi tu bukan alasan goyang kaki.

Baru-baru ni aku ke kampus atas urusan buku log praktikal. Sempat amik mini transkrip. Ye la..nak mohon kerja. Haruslah ada transkrip terbaru. Cuma result thesis and praktikal je belum masuk lagi.


Antara web yang selalu aku bukak untuk cari kerja, Jobstreet, Jobcentral, Monster Job and Majalah.com.

Yang penting kita berusaha. Rezeki di mana Allah swt tentukan..:)

16 comments:

Nao Mei said...

usaha tu lebih penting :)

Nur Aqilah said...

in sha Allah, dpt kerja nanti. :)

Fazleyatul Aini said...

wahhh i missed that place. tangga tu yang nak pergi library kan. waaa uitm segamat i miss u damn much ok

Syazana Zainn said...

good luck :)

usaha doa tawakkal

:)

Puan Ezy said...

usaha doa dan tawakal..
insyaAllah ade rezeki utk awk..
gud luck ye..
=)

Amanina Mads said...

gudluck.. terlepas keja sbb kelas memandu tak habis lg.. huu

Farah Waheda Wahid said...

In Shaa Allah ada rezeki tu... kakak doakan...selamat mencari kerja dan mendapat kerja... All the best in your future undertakings...

E'in said...

good luck mai... hihi

me.liyana said...

good lux and all the best to you ;)

kisah Si Dairy said...

insyallah..salah satu mesti melekat..teruskan usaha tu ye

dear xila said...

cayok cayok ;)

Secret Of Shaila said...

SEMOGA DAPAT KEJE..^^

deno said...

deno pun dlm proses nak cari kerja :)

Nazeera Yahya said...

wiit wiit ~~~ habis practk dah cari kerja .. wahh ... ~~~

kenapa tak sambung kerja kat tmpt practl .. ??

trylah PNB .... ^^

.::: Princess MOMOY :::. said...

all the best dear =)
dulu time nak dapat kerja betul2
penah keje kilang dulu

amal said...

good luck sis! :)

 
FULL DESIGN:JIAKREATIF╬×LT™ Copyright to:Mysara Ab Rahman