Wednesday, 12 June 2013

Gift for favourite novelist

Salam. Aku memang peminat novel. Tak kisah Malay or English and sudah semestinya aku ada feveret novelis.

My feveret novelis, Suri Ryana. Beliau baru je mengeluarkan karya yang ketiga, Playboy Itu Suami Aku (PISA). Of course aku dah awal-awal dapatkan time PBAKL hari tu.

Novel pertama Suri Ryana, M.A.I.D telah memenangi Johan Anugerah Pembaca Popular-Berita Harian 2012. Manakala novel kedua, Isteri Separuh Masa (ISM) khabarnya akan diadaptasi ke drama untuk slot Akasia 2014. Serius ohsemm!

Aku mula mengenali karya Suri Ryana waktu ke PBAKL 2011 and membeli M.A.I.D. Dari cerita yang menarik tu, aku search penulis dia kat facebook. Tak sangka Kak Suri ni sangat peramah orangnyer.

Dari situ aku terus mengikuti karya kedua dan terkini karya ketiga Suri Ryana. Ketiga-tiga novel Suri Ryana diterbitkan di bawah penerbitan feveret aku, Kaki Novel. Setiap karya Suri Ryana ada keistimewaan and keunikannya tersendiri. Kalau ditanya, tak kisah la mana-mana karya Suri Ryana, semuanya aku dah baca berulang-kali.

Kali pertama bertemu Suri Ryana waktu PBAKL 2012 and terbaru di PBAKL 2013. Aku ada update tentang aku jumpa Kak Suri kat entry INI.

Jumpa beliau baru-baru ni, aku ada hadiahkan something untuk Kak Suri. Ala...small gift je, tak mahal mana tapi cukup sekadar memang niat aku nak bagi kat Kak Suri. Aku nak bagi something yang Kak Suri boleh guna. 

So, on facebook tadi Kak Suri ada post kat wall gambar hadiah yang aku bagi dia hari tu! Wahhh...serius kita terharu Kak Suri! And happy sangat Kak Suri  suka dengan gift tu.


Actually Suri Ryana ni menetap kat Seoul, Korea ikut suami dia bekerja. Disebabkan kehidupan dia yang selalu travel, aku terfikir nak hadiahkan tafsir Al-Quran yang kecik comey ni untuk kemudahan. Kaler pink sebab aku memang peminat pink and pink sesuai untuk Kak Suri Ryana yang lemah-lembut orangnya.


12 comments:

Nao Mei said...

cantik orang nu=ya dik...cik akak baca lain buku dia nie..kalau baca memang cik akak jatuh cinta kot...hihi..peminat tegar novel tau

Cik Anis said...

waa...cntik blog dia...cik anis bw smbil follow..emm nice pic ^^

BUNDA a.k.a KN said...

salam ukhuwah dari bunda...
anak bunda no 2 pun peminat novel gak..

lynndamya said...

wahhhh tajuk novel dia nmpk mcm hot gitu ! sy bukan peminat novel, tp tajuk tu buat sy tertarik pula, hehe..review lah sikit sinopsisnya :D

best kan bila hadiah yg kite bg dihargai :) hihi

Farra Atiqah said...

nak add la..hehe ^^ saya da baca MAID tu,memang best..

Sheda ucu said...

wahh peminat setia nih.. cantik al quran tuhh.. sheda gila novel gak hihi

http://sheda-ucu.blogspot.com/

Cho Zila said...

duk kat korea tentulah feeling2 tuliskan.. comelnyer dia..

E'in said...

huntung laa novelis tu dpt hadiah...

miss fifi said...

comel je gift tu, rasa nak jugak :D

Nazeera Yahya said...

al-Quran just like mine ..

kami pun suka karya dia ... hohoo ...

♥ Izni ♥ said...

izni pn suke sgt2 kak suri novel dia mmg2 awesome!

Azielah Rahim said...

Novel kak Suri memang OHSEM ! esp. MAID . best sangat novel tuh.Sweet giler !

 
FULL DESIGN:JIAKREATIFΞLT™ Copyright to:Mysara Ab Rahman