Thursday, 16 May 2013

[PRAKTIKAL] : Makin serasi

Salam. Dah lama aku tak post pasal praktikal. Actually dah minggu ke-15! So another 5 weeks! Cepat-cepatla masa berlalu.

Buat pengetahuan semua, aku harus, wajib berpraktikal selama 20 minggu! Dulu before first day macam-macam yang ada dalam kepala hotak ni. "Macam mana aku nanti?, Ok ke?". Tak pun, "Boleh ke aku sesuaikan diri dengan work environment?"

Ramai orang pernah cakap dengan aku dan bukan aku je yang perasan sendiri okeh yang aku ni senang menyesuaikan and bawak diri. So far, I admit it. Hehe. Aku jenis orang yang cepat adapt dengan orang lain and senang menyesuaikan diri. 

Orang yang tak kenal akan cakap aku ni sombong, skema, pendiam tapi cuba kenal betul-betul. Bak kata housemate aku dulu, "Mai ni time tido je dia senyap". Hek hek..

Islamic banking and account department, bukan benda yang sama walaupun nampak macam adik-beradik. Aku belajar benda baru kat sini. Setiap hari walaupun kadang-kadang buat benda yang sama but for me I'm learning. 


Praktikal memang membantu pelajar supaya bersedia dengan dunia pekerjaan.  20 minggu/5 bulan bukan sekejap untuk kita timba seberapa banyak ilmu yang ada.

Minnggu ke-15 kalau tak serasi lagi payah la kan? Aku dah makin selesa kat sini. Selesa-selesa pun lebih kurang sebulan lagi je kan? Of course aku excited nak habis. Hehe. Aku nak explore benda baru and tak sabar nak graduate!

4 comments:

m0sHiE~ said...

Ohho. lagi 5mggu. fighting! :)

Teena Tna said...

Mesti best dah nk abis pract, Teena plak lg 2 mggu bru start pract, excited jgk la..apa2 pun gud luck in your pract !!!

QasehnyaRania said...

good luck dik :0


jom join MINI GA saya hari ni, nak.

hadiah nya tepung segera red velvet

http://lobaksusue.blogspot.com/2013/05/qr-mini-giveaway-pertama.html

Cik Diana said...

Gud luck. Do the best. :)

 
FULL DESIGN:JIAKREATIF╬×LT™ Copyright to:Mysara Ab Rahman