Saturday, 16 February 2013

Bukan blogger juga minat Fatin Liyana

Salam. Kalau anda blogger, mesti kenal Fatin Liyana (FL) kan? Kalau korang tak kenal, aku pun tak tau nak cakap macam mana. Baik korang google sekarang.


Aku merupakan salah seorang antara ribuan peminat FL. Follower FL je 50000++. Jumlah hit dalam satu masa pun 200++. Dalam magazine and paper pun you all boleh jumpa FL. Walaupun seorang bakal doktor, tapi beliau turut terlibat secara sambilan sebagai model.

Dulu dalam kepala otak aku, student medic tu conform skema habis and tak campur dunia luar. Pakai spec tebal berinci-inci. Kehidupan hanya dikelilingi dengan buku. Oh, serius nampak stress kan? Tapi bila tengok FL, aku rasa kagum. Walaupun dari blog FL ada mengatakan kehidupan dia memang busy, tapi dia masih sempat untuk buat and involve dalam benda-benda lain.


Aku selalu jugak menghabiskan masa bukak blog FL. Baca entry-entry dia. Dari latest sampaila bertahun-tahun lama dulu. Serius memang tak boring. Walaupun ada entry dia yang panjang, tapi tetap gigih baca. Entah..macam ada satu tarikan yang akan buat you all tak henti untuk baca. Skrol and skrol.

Kat department aku, ada sorang kakak ni yang mesra dipanggil Kak Izan, umur awal 30an. Dalam dok cerita itu ini, online facebook, tetiba dia tanya..


"Tau tak Fatin Liyana? Akak suka baca blog dia."


Eh, sape tak tau kan. Sebagai blogger memang aku tau. Akak ni bukan blogger okeh tapi dia memang suka baca blog FL. Nampak tak betapa besarnya tersebar pengaruh FL dalam dunia online. 


"Akak suka baca apa yang dia taip. Walaupun kadang-kadang panjang, tapi mesti baca jugak."



Nampak tak betapa gigih di situ. Waktu dia cakap tu pulak, aku tengah skrol entry FL kat komputer office. Haha. Nasib bos aku tengah cuti Gong Xi Fa Cai..

Selain FL, ada beberapa lagi blog yang aku suka baca. Irene Nadia, Maria Elena, Marya Hana, Yuyu Zulaikha, Nisa Kay.. Mereka ni semua tergolong dalam blogger yang famous.

Ada orang yang cakap, "Ala..they all famous sebab cantik." Memang diakui mereka cantik-cantik belaka. Tapi cuba tengok entry diorang, memang mampu menarik pembaca and korang mesti tertunggu-tunggu update entry terbaru..:)

2 comments:

Peminat dia said...

Haha btul btul.. writing dia yg besy cangat too lah yg tarek org nak bce :D FL's writing terbek!

Hanida Moss said...

cantik tu bonus, even entry pasal life sendiri pun mampu menarik org sbb depa cantik.. entry diorang pun berguna kan.. FL selalu update pasal kosmetik! suke sgt hehe!

 
FULL DESIGN:JIAKREATIF╬×LT™ Copyright to:Mysara Ab Rahman