Saturday, 5 January 2013

Apabila final exam...

Salam. Alhamdulillah semalam dah selesai satu paper. Walaupun risau, biar je la. Ada lima paper lagi! Chaiyok!

Actually hari ni aku nak kongsi keadaan aku dalam tempoh final exam ni. Aku rasa korang pun macam lebih kurang jugak kan? Bila aku blogwalking, ramai yang aku jumpa tengah final. Pape pun, good luck korang!

Aku kalau belajar, terkenal dengan sikap bersepah. Kertas sana-sini, pen berterabur sampai roomate aku pun bising. Tu belum kadang-kadang aku campak je kertas tu ikut mana boleh letak. Biasalah final exam kan. Kepala memang supur duper serabut!

Jadual I siap bertampal uoolls. Nampak tak ada satu yang dah pangkah tu? Means, settle!

Kepala aku bukanlah bagus bab-bab menghafal ni. So, tulis and tampal! Berwarna-warni lagi..

Aku kalau belajar blur semata-mata baca buku tebal. Harus buat note and paling penting, ada 'highlight'

Tengok ni..masyALLAH..anak sape la ni.. Kalau kat rumah dah lama ibu aku membebel. Ni baru kat lantai..

Meja study aku tengok la, macam-macam! Earphone, charger, tabung and botol mineral dah tak da air pun ada lagi!

Aku suka guna 'highlight' time study. Senang nak baca balik and ingat. Aku beli siap 24 kaler ni. Nama pun 24 kan, selalu la bersepah macam ni

Macam ni la keadaan aku time belajar. Tu korang tak tengok time aku siap pakai selimut baring ngan bantal sambil baca nota. Serius cemerlang! Haha..

12 comments:

jeBateja said...

Itu mcm punya serabut....sure jadi pelajar cemerlang ni....ahakz

Lala Lavenda said...

demam exam mmg gitue. sy punye bersepah lg terok drpd awk. smpai kdg2 cr note pun x jmpe.. hihi..

sea_lavender said...

eh2 sama la kte.. smlam lepas 1 paper.. hee :D da siap pangkah gak kt jadual tu ngeee.. berjuang utk 4 paper lg nie~~ huhu.. bermula 13 jan ni plak... chaiyok3x meja sme la sepah2 g tu gak ;p

Ismah Firzanah Ishamshah said...

Wah cantik note ^^ GoodLuck Sis

♥ shazSazny18 ♥ said...

wuu final xm ke? apa apa pun,.goodluck k :P

NUR AYNIE said...

wah colourful nota..>.< gudluck exam..

Arryana Nasution said...

hahah..
been there, done that..
tapi u punya pen colour2 lagi banyak dari i punya (^_^)

Shikin said...

wah gud luck untuk kak mai....
kite pun baru je settlekan 1st paper tadi

Etuza Ezawarna said...

salam kenal blog anda, follow me back

Yasmin Aris said...

exam week ye. gudluck taw :)

Cornelia Waldorf said...

You are tagged! Do leave a comment k. Love you ! http://meanwhileinparalleluniverse.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html.

::CIK LYNN:: said...

ni la yg mai kata bersepah2 tu...hehe..standard la tme exam kn...rsa xnk dh hirau pape...hehe...

gdluck ya mai :)

 
FULL DESIGN:JIAKREATIFΞLT™ Copyright to:Mysara Ab Rahman