Wednesday, 5 December 2012

Celebrate birthday our 'Ustazah'

Salam. Wah..kelas petang we all hari ni happening. Actually Isnin hari tu our ustazah yang mengajar Islamic Financial Legal Framework punya birthday. We all ni memang tak tau. Disebabkan dia tersebut, kami tau la.

So, hari ni we all dah plan dari semalam untuk buat surprise birthday. Kelas kami pukul 4 but dianjakkan ke pukul 2. Kawan aku dah prepare beli kek dari Secret Recipe. Duit dikumpul dari satu kelas menyatakan persetujuan.

Semua dah ada dalam kelas and get ready, tinggal tunggu ustazah je masuk. Tutup lampu and ustazah masuk je terus berdiri and nyanyi sambil tepuk tangan, "Allah selamatkan kamu..Allah selamatkan kamu..Allah selamatkan Ustazah..Allah selamatkan kamu.."

Memang nampak ustazah terkejut bila tolak je pintu. Malu dia sampai tutup muka kat meja time we all nyanyi. Serius meriah!

Nama pun kek Secret Recipe, perut masing-masing dah ready menunggu untuk diisi. Lepas sesi ustazah memotong kek, bergambar segala bagai, barulah kek diagihkan. Semua dapat merasa. Ustazah pulak suruh belikan air untuk satu kelas. Dah we all tak terfikir pulak provide air..

Actually, hari ni jugak giliran group aku presentation. Disebabkan dah celebrate birthday ustazah, present jugak but separuh dulu. Another rest continue next class.

Gambar sekitar surprise birthday tadi..




Ni la kawan-kawan semester akhir saya! Lagi 2 minggu je kita dapat jumpa ramai-ramai macam ni..T.T So, bila buat something yang macam ni, sure akan jadi one of the moment nanti..

2 comments:

jeBateja said...

Comelnya ustazah.....

E'in said...

untungnye ustazah tu... nie mesti ustazah feveret nie...

 
FULL DESIGN:JIAKREATIF╬×LT™ Copyright to:Mysara Ab Rahman