Tuesday, 21 August 2012

Aidilfitri 2012

Salam. Alhamdulillah..hari ni dah masuk hari ke-3 Aidilfitri. Sure you all sibuk berayer kan? Aku pulak baru beberapa rumah je sempat pergi coz ramai tetamu yang berkunjung ke rumah.

Ada yang tanya, "Balik kampung tak?" Actually aku duduk sekali dengan nenek belah ibu. Belah ayah dua-dua dah meninggal. So, memang tak da istilah balik kampung. 

Baju rayer kami bertemakan coklat cream dan diimport dari Jalan TAR. Hehe. Kuih rayer? Usah ditanya, memang beli setiap tahun coz ibu aku amik tempahan baju rayer. So, kami memang busy tolong menyembat kain.

Pagi rayer kami dimulakan dengan acara bermaafan dan memberi duit rayer. Umur 22 aku masih dapat duit rayer! Ahaks! Untung masih study ni. Dari yang tua hinggalah paling kecik beratur menunggu giliran.

Kemeriahan terserlah bila tetamu yang berkunjung tak putus-putus. Dah petang sikit barulah kami berpeluang keluar berayer. Itupun area yang dekat. InsyALLAH esok lusa barulah ke KL. Rayer kan sebulan.... Chillaxxx!

Apa-apa pun wish you all Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir & Batin. Teruskanlah membaca mysara's diary ya!


3 comments:

tiafazunia said...

selamat hari raya! :)

..cik hana.. said...

belom terlambat hana nak ucap slamat hari raya kan dear...hehe...slamat hari raya,maaf zahir batin :)

nur said...

hi..blog walking here..singgah ler blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com/ tgk bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko umah anda..

 
FULL DESIGN:JIAKREATIF╬×LT™ Copyright to:Mysara Ab Rahman