Sunday, 11 March 2012

Menonton John Carter

Salam. Jumaat yang lepas, aku and 2 orang lagi my adik sempat keluar menonton wayang. Again! Ni kali ke-3 aku menonton wayang dalam masa seminggu.

John Carter. Tengok poster cerita ni macam best. Sinopsis..


From Academy Award-winning filmmaker Andrew Stanton comes "John Carter"--a sweeping action-adventure set on the mysterious and exotic planet of Barsoom (Mars). "John Carter" is based on a classic novel by Edgar Rice Burroughs, whose highly imaginative adventures served as inspiration for many filmmakers, both past and present. The film tells the story of war-weary, former military captain John Carter (Taylor Kitsch), who is inexplicably transported to Mars where he becomes reluctantly embroiled in a conflict of epic proportions amongst the inhabitants of the planet, including Tars Tarkas (Willem Dafoe) and the captivating Princess Dejah Thoris (Lynn Collins). In a world on the brink of collapse, Carter rediscovers his humanity when he realizes that the survival of Barsoom and its people rests in his hands.

Cerita yang sangat best. Membawa anda merentas masa dan dunia. Filem ini juga memerlukan anda penuh kosentrasi supaya benar-benar faham..

Sementara tunggu tiket tayangan pukul 2.15 petang, mengisi perut acara wajib yang harus diutamakan. Disebabkan tekak ni dah teringin sangat, Pizza Hut diserbu. Oh, sedapnyer mengunyah pizza and spaghetti.


Di mana-mana pun sempat online


With my adik yang paling kecik


Shera..order tak sampai lagi okeh waktu ni


My favourite! Kalau dah jumpa, memang tak pandang kiri kanan!


Overall, I had a perfect time with them. Aku akui aku memang suka keluar. Nak-nak pulak tengok wayang dan manusia yang selalu bersama serta menjadi teman adalah kawan-kawan or my siblings.

Ada orang kata tengok wayang ni boring, but for me, tu salah sama sekali. Release tension and bila dalam wayang, you all dah tak fikir apa dah. Apa benda yang kat luar, semua tolak tepi. Cerita kat depan jadi keutamaan..=_=

5 comments:

Lya Colours said...

eh sama la itu feveret kita juga. mintak serbuk cheese lagi, nyam2

Wawa Tasliman said...

john carter memang best.. last night tengok memang tak boring pun..

littledolphin said...

saya baru tgk semalam. best lah jugak.

i love the twist masa dah nak ending tuu.unexpected betul! hihi

Rtp Farra Arisha said...

don't have the opportunity yet to watch this supersmart film :( hmm, will watch it later perhaps...

nazirah said...

wah mcm best jew cite ni .. mau tengokkkk

 
FULL DESIGN:JIAKREATIF╬×LT™ Copyright to:Mysara Ab Rahman