Wednesday, 1 February 2012

Ke SEMSAS

Salam Semalam 31 Januari adalah hari pendaftaran adik aku untuk Tingkatan 4 ke Sek Men Sains Sultan Haji Ahmad Shah (SEMSAS) di Kuantan, Pahang.

Disebabkan jauh dari rumah, we all satu family dah bangun seawal 2 pagi untuk bersiap and masak. Tepat pukul 4 pagi kami bertolak. Melalui Gombak dan seterusnya Bentong untuk ke Kuantan. Kerja aku dalam kereta cuma tidur dan tidur..=_=

We all sempat singgah breakfast and pukul 9 pagi dah sampai di SEMSAS. Alhamdulillah, tak susah nak cari sekolah ni. Tepi jalan je. Ada ke antara korang orang Kuantan?

First impression tentang sekolah ni, cantik and besar jugak. Persekitaran yang sangat selesa. Before this aku ada sorang adik yang study kat MRSM and adik aku yang ni pulak SBP. So, ada kelainannya.


With my Mum

Inilah dia adik yang terpaksa aku tinggalkan kat Kuantan semalam..Alang

Ikrar untuk pelajar baru

Lepas dengar ucapan pengetua, we all ke asrama. Dia dapat asrama baru. Dah la tingkat 3, atas sekali. Penat kaki ni menapak. Nak angkat barangnyer lagi. Susun semua barang dia and 2 petang kami tinggalkan SEMSAS untuk keluar makan.

Kami singgah di Sungai Kuantan. Wow! Besar, and tak da sungai sebesar ni kat tempat aku. Tengok bot nelayan and for you all information, aku tak pernah ke Kuantan before this. Mana tak nya, tak da saudara kat sini or apa-apa urusan yang melibatkan Kuantan before this. Seronok tengok tempat orang and apa yang aku perasan, kat sini banyak U-Turn!

Angah and Alang at Sungai Kuantan

My Mum and Dad

Alang and adik aku yang paling kecik

Then hantar dia balik and mulalah part sedih untuk berpisah. Ye la, kami 5 beradik sangat rapat! We all share everything. Adik-beradik aku 5 orang and 3 perempuan 2 lelaki.

Kalau before this aku balik dari Segamat dia ada je, ni dia dah kat Pahang. Orang yang paling sedih of course la my mum. Nak berpisah dengan anak. Tapi aku realize yang adik-adik aku dah makin besar and dah tiba masanya we all separate untuk capai cita-cita masing-masing.


Apa pun, aku sentiasa doakan dia dapat mengharungi cabaran hidup berdikari and sentiasa cemerlang dalam pelajaran. Capai matlamat. Good luck.

4 comments:

Akim Iqbal said...

Tudia best nya pi situ

littledolphin said...

i was in asrama too ;)

di terengganu dua tahun lepas.

yup kalau nak capai cita-cita,kita kena berani berkorban.even terpaksa berpisah dengan keluarga sekalipun ;D

Selamat menuntut ilmu kepada adik kamu!

kai said...

ala comel nye adik awk...
xpe biarkan dia blaja idup berdikari...
untuk masa depan dia...

=Jom Join!=
http://kaiakihiro.blogspot.com/2012/01/kenapa-kai-akihiro-kene-kasi-saya.html

maizatul azrina Yaakob said...

tahniah yer kat adik awak dapat semsas hehehe...tengok gambar tu teringat yang dulu2 lepak tepi sungai kuantan sebelum balik hostel haha

 
FULL DESIGN:JIAKREATIF╬×LT™ Copyright to:Mysara Ab Rahman