Saturday, 4 February 2012

Bestnya koc wanita

Salam. Untuk aku yang tak punya lesen coz masih belum bersedia untuk amik, public transport sangat penting. Tak kisah la bus or train, tu dah sebati dengan jiwa.

Tau tak anda boleh exercise bila naik public transport? Mana taknya, terkejar nak amik bus, berlari nak dapatkan train *kalau terlambat* and tu belum kira kena berdiri sepanjang perjalanan kalau bus or train penuh.

Hari ni aku nak bercerita tentang koc wanita di KTM. Oh I likeee! More more and more la! Kerajaan sangat memahami kaum wanita yang lemah macam aku ni. Selesa. Bukan setakat tu, tempat menunggu untuk kaum wanita pun ada. Full with pink!


Dulu....aku sangat tak suka bila terpaksa bersesak dengan kaum yang berlainan spesis. Tu belum termasuk risau kes penyeluk saku. Kalau lelaki Malaysia pun tak berapa nak selesa, inikan pulak warga asing. Dengan bau they all yang semarak tak mengharum tu buat aku rasa loya. Tambah-tambah kalau mamat negro. Ouh! Scary!

Kini...aku boleh masuk dan tersenyum dengan selesanya. Kalau hari biasa and tak ramai orang, masuk->duduk->tidur. Aman dunia. Tempat menunggu pun selesa. Bila koc tengah dah dikhaskan untuk wanita, kaum sejenis aku ni tak perlu nak bersesak or nak berebut dengan kaum lelaki yang gagah tak berapa perkasa tu. 


Tapi, ada jugak insan tak berapa nak bijak duduk dengan selamba badak dalam koc istimewa kami ni. Orang asing ke, Malaysia ke, macam tak faham-faham gambar comel pink girl kat cermin and pintu tu. Kalau tak reti baca Malay, English ada. Ala..paling kurang pun, gambar pink girl tu ada. Tak pun, kat sekeliling they all dah semua wanita. Kalau aku la jadi orang ktm, dah lama aku halau they all. Tak da kompromi!

Segelintir insan yang tak reti membaca or tengok sign ni aku harap masuk la ke koc lain. Jangan sibuk nak masuk koc tengah tu. Kalau agak-agak awak tu wanita jugak, masuk lah kalau tak malu..-.-

2 comments:

e'ka zulaikha said...

pernah sekali masa dalam koc wanita ni, ada lelaki yang masuk jugak. konon-konon tak boleh berpisah dengan awek dia. hehe

done following u. help voting me ya?
http://ekazulaikha21.blogspot.com/2012/02/love-my-teddy-bear-contest-d.html

littledolphin said...

pondan kot.sebab tu dia fikir dia perempuan.haha

naik public transport ni kekadang kena berdiri dua jam dlaam bas.boleh pecah lemak kot.lol

 
FULL DESIGN:JIAKREATIF╬×LT™ Copyright to:Mysara Ab Rahman