Monday, 30 January 2012

Pakai 'heels' kurang dari 2 inci

Salam. Siapa yang suka heels? Oh, sangat cantik. Awesome! I likeeee! Tak tertahan nafsu tengok bersusun kat mall tu tak pun kat online.


Biasa yang kita tau heels ni tak elok untuk tulang belakang. Especially yang terlampau tinggi. Ada sampai 7-8 inci. Oh, aku tak dapat bayangkan kalau aku yang memakainya.

Artis kita yang gila dengan heels of course my favourite Neelofa sehinggakan dia membuka business Neelofa Heels. Lofa juga kini mengorak satu langkah ke hadapan apabila turut mula mereka kasut. Buktinya kasut untuk majlis perkahwinan penyanyi Ezlyn. Lofa ni memang gila dengan heels. Bayangkan dia pernah bagitau, ke pasar malam pun dia pakai heels! Dah la yang dia pakai semua tinggi-tinggi punyer.


Pakai heels ni memang sakit kaki dan ianya effect pada kesihatan anda. But, aku baru dapat info baru dari nutritionist, Kevin Zahri yang pemakaian heels yang tidak melebihi 2 inci membantu untuk mengecikkan peha. Wow!

Info yang baru ni sangat membantu bagi anda yang ingin mendapatkan bentuk badan yang cantik. Begitu juga dengan aku yang sedang berusaha untuk menguruskan badan tapi tak tau tahun bila berjaya. Boleh praktis lepas ni.

Standard la nak exercise, malas. Main badminton boleh la. Nak jogging? Uuii! Kasut tertinggal kat Segamat! *alasan semata-mata*.

So, apa lagi. Nak kecikkan peha, jom la kita ber-heels. Tapi jangan yang tinggi maut tu ye. Tu bukan nak mengecikkan peha, mematikan peha ada la..=_=


10 comments:

nur atiqah wahida said...

owh yeke?
info baru! :)
kalau weges pulak,mengecilkan peha x?hehehe

Teenager Housemaid said...

suka tengok orang pakai heels,
tapi kalau diri sendiri, peregi function je la.
tak larat nak keluar jalan pun pakai heels. sakit kaki..T,T
wah, info baru ni..:D

littledolphin said...

wow!

info yang sangat menarik! :D

bolehlah sebarkan kepada kawan-kawan lepas ni. :D

p/s nasib baik tak kurang dari dua inci.kalau lebih,tak sanggup saya nak pakai.tak larat.haha

littledolphin said...

eh silap,maksud saya nasib baik kkurang dari dua inci. :3 HEHE boleh pula silap.malunya T.T

Ziera Ieyah said...

bru tau. bgus2 tp pkai heel mmg skit la kaki .

Shikin said...

ada jugak baca pasal ni dalam paper dan health magazine. selain dapat mengecilkan peha, pakai heels jugak boleh membantu peredaran darah berjalan dengan lancar. tapi tak boleh lebih dari 2 inci. kerap pakai kasut flat pun tak elok jugak, lebih-lebih lagi bagi wanita yang berisi atau berbadan besar..

Cheyah said...

Tgk org lain pakai heels nmpk cantik je.
nth mcm mana la diaorg bleh tahan pakai yg tinggi2 tu.
Cheyah mmg x sesuai pakai heel, dah cukup tinggi dah ni.
Haha.

Lya Colours said...

wahh ni nak cari heels 2 inci jugak!

miza ismail said...

baru tahu,,hee,good info

cik wanie Lovela (CWL) said...

kami tak penah pakai hill seumur hidup sbb tak reti jalan

 
FULL DESIGN:JIAKREATIF╬×LT™ Copyright to:Mysara Ab Rahman