Sunday, 15 January 2012

Banking dan Journalism

Salam. Yup, aku adalah student banking dari diploma dulu. Diploma in Banking and degree Islamic Banking. Full with banking.

Tau tak di sudut hati *ayat nak over je!* aku berminat dalam journalism. Jauh tak beza banking dan journalism? Macam kiri ke kanan ke?

Minat journalism ni muncul mengacau sudut hati waktu aku berusia 16 tahun. Tambahan pulak waktu tu dapat peluang jadi Ketua Editor Majalah Sekolah. Rumit memang rumit, cabarannya lagi, tapi puas.

Waktu nak continue study, aku ada suggestkan course komunikasi kat ibu ayah tapi they all lebih suruh aku amik banking, memandangkan itu memang cita-cita asal. Tapi minat terhadap dunia penyiaran and journalism tak pernah padam. Tak kisah la sama ada medium penulisan or wartawan penyiaran. Dua-dua best!


Menulis blog mula-mula untuk suka-suka je. Tapi dah lama aku mula sedar yang its more to my passion. Bila sesuatu entry tu dihasilkan, ianya memberi kepuasan pada diri.

Pernah jugak aku suarakan and dalam minda ni bermain-main yang why not aku try bidang ni after graduate? Yes, I'm from banking but why not try something new? Maybe it will take time to learn but its not a big problem.

So, banking aku suka, journalism pun aku suka. Dua-dua suka! 

4 comments:

Woofer Storm said...

amik dua2 der,janji jangan serabut kepala.hehee

follow sini^^

sea_lavender said...

wah ske journalism bgus tu~~
bese la manusia salu ada pilihan...
teruskan kedua2 minat tu =)
itu membahagiakan diri..

mysara said...

wah..dua2...1 pun dh macam serabut...:p
tp ada jugak planning nk study journalism ni after graduate nnti..

mysara said...

dua pilihan..emm..mmg slalu kn..
nway, thanks..:)

 
FULL DESIGN:JIAKREATIF╬×LT™ Copyright to:Mysara Ab Rahman