Wednesday, 23 November 2011

Cantik luar dan dalam

Salam. Kita selalu cakap, 'Cantiknyer dye..'

Cuba bagitau ada tak yang tak pernah sebut ayat ni? Of course, semua orang suka pada perkataan 'cantik'. Orang perempuan sanggup habis beribu ringgit untuk kelihatan cantik.

Tapi pernah terfikir tak, orang selalu pandang cantik luaran je. Cantik ni subjektif. Rupa paras anugerah Allah swt. Kalau orang yang dah sememangnya cantik tu, dia sepatutnya rasa bertuah dan bersyukur tapi biarlah cantik tu diiringi dalamannya sekali.


Kalau luar and dalam cantik, it looks perfect! Tapi jangan pulak siapa yang rasa dirinya kekurangan tu rendah diri. Allah swt dah jadikan setiap manusia tu ada kelebihan dan kekurangan masing-masing. Bersyukurlah.

Kecantikan luaran tu dijaga dari segi pemakaian produk, pemakanan, gaya hidup manakala dalaman adalah dari segi kerohanian. Tak guna muka cantik tapi hati.......

Perbanyakkanlah beribadat dan selalu berdoa. Mintak hati kita semua dipersucikan..:)

'Beauty inside and outside is the best thing for woman'

Neelofa ni cantik kan? Adik aku kata tak cantik mana tapi terpulang pada yang menilai. Dia ni bukan setakat cantik tapi bijak. Pertuturan dia tersusun je.

5 comments:

ILA HonEyBuNNy said...

betul tu dear..

biarlah xcntik rupa paras...tapi hati kita cantik...insyaAllah..

nak pinjam kata2 tu ltk lam fb..ehehhe

mysara said...

boleh je sis...:))

Ardini Humaira said...

dia ni jenis lemah lembut :)

Juliet_iRa~" said...

setuju..

kena cantik luar n dalam..:D

sea_lavender said...

mata menilai kecntikan kpd rupa,akal menilai kpd fikiran,nafsu menilai kpd bentuk tubuh badan,tetapi hati sudah pasti menilai pd akhlak dn budi~~renung2 kan bersama =)

 
FULL DESIGN:JIAKREATIF╬×LT™ Copyright to:Mysara Ab Rahman