Friday, 28 October 2011

Konvokesyen UiTM ke-75

Salam. Alhamdulillah. Pada 25/10 yang lepas, aku telah menerima Diploma Pengurusan Bank dalam Istiadat Konvokesyen UiTM ke-75. Kini, aku telah mempunyai satu sijil and another one stage for me to get my degree.


3 tahun berlalu akhirnya membuahkan hasil. Memang banyak dugaan and cabaran  tapi itu menjadikan kita makin matang and lebih bersedia.

Hanya ibu dan ayah hadir ke istiadat konvokesyen. Adik-adik tak pergi coz kesian diorang nak duduk luar lama nanti. Perasaan gembira yang tak mampu diucapkan dengan kata-kata. Hanya kesyukuran yang dipanjatkan pada Maha Esa.

Mungkin ada yang kata, 'Ala..diploma je'. Yup, sometimes terdetik dalam hati cam tu. Tak pe, kena lebihkan usaha untuk menggenggam degree pulak. Jangan sampai sekerat jalan. InsyALLAH.

Tak terlahir kata-kata bila melihat kegembiraan di wajah my mum and dad. Satu janji pada diri, aku akan belajar bersungguh-sungguh untuk mendapatkan yang terbaik seterusnya membantu mereka kelak. InsyALLAH. Ya Allah, janganlah hilangkan kegembiraan dari wajah kedua insan yang amat aku sayangi ni.

Now, lets enjoy the pictures..

Di hadapan Dewan Agong Tuanku Canselor, UiTM Shah Alam

With my mummy and daddy. This is a present for you all. Thanks for everything that both of you had sacrifice for me..

Rakan-rakan ku. Congratz korang!

Candid pic between me and my roommate, Ina. She's got ANC (Anugerah Naib Canselor)

Asal konvo je, sure ada babak baling topi kan??

A piece of paper but have its own meaning that can't be described

Pada semua graduan UiTM yang berkonvo, congratz! UiTM di hatiku..=_=

2 comments:

cik tenggiling said...

congrats... hehe..nak teddy bear tu boleh??

Misz E'e said...

congrats kak mai..
x sabar rasanya nak tunggu giliran kite plak next year

 
FULL DESIGN:JIAKREATIF╬×LT™ Copyright to:Mysara Ab Rahman