Sunday, 29 May 2011

Tips untuk muka berbelang

Salam hujung minggu kawan-kawan! Sekejap je dah hari ahad. Euuww!! I tak pernah update apa-apa tips rasanya and ini first time! Tergerak nak berkongsi dengan korang semua.

Korang ada masalah muka berbelang tak? Pada yang bertudung dan selalu terdedah pada cahaya matahari, mesti ada belang pada wajah. Ye tak? Aku juga menghadapi masalah yang sama waktu kat Bangi dulu. Biasala setiap hari aku akan jalan kaki dari kolej untuk balik ke hostel. Aku kan nak kurus, harusla jalan kaki. Ahah!

Muka berbelang tak payah cakap la. Aku ni sensitif pada cahaya matahari. Cepat sangat naik belangnya. Puas try macam-macam produk, tapi macam tu jugak. Tak da perubahan.

And finally selepas aku menjadi ahli Avon, aku try produk Avon, 'bearberry yoghurt facial mask'.


Dan hasilnya..alhamdulillah. Selepas 2 minggu ianya menunjukkan perubahan. Belang dah makin kurang dan kini, muka aku dah tak da belang lagi.:)

Cara pemakaiannya pun tak susah. Cuci muka then applykan pada wajah. Biarkan 10-15 minit kemudian cuci. Lastly, sapukan pelembap pada wajah anda. See! Tak rumit kan. Jangan pakai setiap hari pulak sayang-sayangku. Pakai 2-3 kali seminggu. InsyALLAH..^^

Harga pun sangat-sangat-sangat la murah dan berbaloi-baloi. Hanya RM 7.90! Murah kan?

So, pada yang berminat, boleh la anda mendapatkannya segera di butik kecantikan Avon. Lihat promosi untuk bulan tersebut dulu tau!

Selamat mencuba!

11 comments:

nur atiqah wahida said...

macam scrub ke mai bnda ni??

mysara said...

cm ne ek nk ckp..dye mmg ada biji2 kecik tau..dye cm liquid mask..
pakai and biar 10-15 minit, wktu tu dye dh kering..
tp mmg rasa fresh la muka bla pakai..^^

nur atiqah wahida said...

owh,macam scrub la tuh..aku nak try pun tak leh,muka allergic..wuuu~~
tapi berminat..hehe..

mysara said...

la ye ke..
allergic? takut kalau ada effect len plak nanti...

Redbloodsnow said...

haaa..zie ever tried this one too. best kan. before pakaikan zie selalunya letak dlm fridge taw. pastu bila sapu kat muke...syorga giler muke sejuk² gitu..hikss

Ardini Humaira said...

wangiiiiiiiiiiiiiiiiiiii sangat2 kan :D

mysara said...

kak zie : aah..mmg best pakai..:))

mysara said...

dni : mmg!! sgt2 wangi!! hehe

nur atiqah wahida said...

a'aa.allergic..susah la aku nak try bnda2 tkut nnti effect die lain pulak jd..
makin cntek la cik mai kter ni nanti :)

Pikah said...

memang berkesan ke ni? Nak try la =D

teyha said...

Berkesan ke? Saya pun mengalami muka berbelang. Nak try jugak lha .

 
FULL DESIGN:JIAKREATIFΞLT™ Copyright to:Mysara Ab Rahman