Friday, 27 May 2011

Diploma dalam genggaman

Salam. Ooyyeehh!! Cik mai sangat gembira sekarang. Hati sudah sangat lega. Kelmarin result untuk sem akhir keluar dan alhamdulillah sem akhir aku masih mampu dapat dekan. Syukur Ya Allah..



Terasa lepas satu beban bila dapat menamatkan diploma selama 6 semester tanpa sebarang masalah. Aku pernah rasa tension bila mengadap assignment dan subjek yang kurang digemari atau memeningkan kepala. Sangat menguji kekuatan mental.

Standard student la kan. Mesti pernah rasa pening sakit kepala tak cukup tidur, demam nak exam and so on. Itu la asam garamnyer.

Tapi alhamdulillah segalanya dapat ditempuh. Sekejap je rasanya 3 tahun dah berakhir. Waktu mula-mula masuk kolej aku rasa kosong. Ye la, baru ke dunia luar. Budak hingusan kan. Hehe. Umur baru 18. Banyak benda kena belajar. Apa la sangat yang aku tahu waktu tu. Hidup berdikari pun tak pernah. Kini aku dah 21 tahun. Dah boleh mengundi dah. Dah besar kan? Hek hek

Dulu aku selalu dengar orang kata diploma ni senang. Isshh!! Aku cili mulut tu kalau aku dengar ada yang cakap macam tu sekarang. Lepas aku sendiri dah merasa, tau la macam mana. Sesape yang pernah amik diploma pun mesti tau. Aku pernah dapat program foundation dulu, tapi aku amik diploma coz dengan diploma kita dah ada satu sijil yang melayakkan kita untuk memohon pekerjaan. Tu bak kata encik sayang satu ketika dahulu.:p

Sekarang...aku akan menikmati cuti sementara menunggu tawaran degree. Dah sebulan menganggur jadi bibik tak bergaji kat rumah. Minggu depan aku start kerja. Kerja apa? Tunggu........nanti aku story. 1hb start.

14 comments:

nur atiqah wahida said...

congratz mai!!kekalkan waktu degree nanti ekh :)
anyway.betol2..sape cakap diploma tu senang memang aku rasa nak tampar laju2..panas je kan dengar!

mai,duet gaji nanti belanja aku..:P
hehe..

yatie's EPISODE said...

wah, tahniah dekan! (:

mysara said...

atieyq : insyALLAH..aku akan try sebaik2nya..:)
tau xpe..klu senang, msti kte goyang kaki je..
ni tak, kepala rasa nak tercabut kadang2..haha

duit gaji? start keje pn lum g..hehe

mysara said...

yati : thanx..:))

ain revival said...

tahniah!! da grad dah..:)

ain tak pernah merasa dekan..adess..nak sekali merasa..arap2 result bln 7 nnt nie dpt dekan lah..hehhe

nur atiqah wahida said...

kita same2 try la :)
tau xpe,kalau senang tak payah la nak buat assignment yg berlambak2 tu kan???

maksud aku pas dah keje nanti la..hehe :)

Anna Boleyn said...

waaa...dekan tu,congratz mai! :)

jeBateja said...

Taniah lah wehhhh.....tak de lagik lah ko kat Bangi ni erk...baru nak belanja...mekdi...ahakz

* f i f y said...

congrats dear.... konvo kt ner t..? :)

mysara said...

ain : thanx..:)
insyALLAH msti bley! mai mula2 dlu cm tu gk...:p

mysara said...

atieyq : betul tu..aku sokong! alhmdlh lega..sumenyer sh hbs..:)

oo..ko kena turun bangi la..hehe

mysara said...

kak hana : thanx kak..:)

mysara said...

jebat : blanjer mcd?? bla2 masa je bley turun bangi..hehe..dkt je...:p

mysara said...

fify : mai amik program under uitm..so, konvo nanti kat uitm shah alam..:)

 
FULL DESIGN:JIAKREATIF╬×LT™ Copyright to:Mysara Ab Rahman