Thursday, 14 April 2011

Sebab apa korang guna sesuatu produk??

Salam. Hari ni aku nak bercerita pasal produk yang diguna untuk penjagaan muka. Sekarang ni ada macam-macam jenama kat pasaran kan. Functionnya sama je.

Sebab apa korang guna sesuatu produk? Packagingnyer yang cantik, duta nya pelakon / penyanyi favourite, ada jenama or etc. Pada aku, try apa-apa yang baru then kalau sesuai, go on.

Aku start guna produk untuk muka ni dari sekolah menengah. Form 4 kalau tak silap. Waktu tu aku guna SYAHIRAH. Mula-mula ok je. Tapi lama-kelamaan aku rasa tak sesuai pulak. Kulit jadi bertompok-tompok, tak sekata.

Then julai 2009 aku tukar GARNIER. Alhamdulillah..bertahan sampai sekarang. Belum mendatangkan apa-apa masalah. Ada sorang kawan aku yang baru je mencuba garnier. Berikut adalah antara lebih kurang perbualan kitorang..


Aku @ A
Member @ B


B : Mai..ko pakai garnier kan? Dah berapa lama ek?
A : Adalah dalam setahun lebih. Nape?
B : Aku baru je try garnier. Kau rasa ok tak?
A : Setakat ni ok la. Ko baru tukar ke?
B : Aah..aku baru tukar. Dulu aku tak nak coz waktu tu Fasha Sandha. Tapi    sekarang bila Lisa Surihani baru aku pakai. Haha
A : Ha?


Alamak. Ni faktor terpengaruh dengan duta nya la ni. Aku pakai time iklan FS lagi. Aku tak kisah. Asalkan produk tu ok. 




Korang pulak, guna produk apa ye? Jom kita kongsi-kongsi. Dan faktor apa yang mendorong korang untuk guna?^^

12 comments:

jeBateja said...

kawe guna wife nyer jerk...lelaki apa kisah...pakai serbuk sabun pun ok....ahakz

KatekateKite said...

hahahaha!

klaka la kawan mai tu! =D

kite tak pernah plak terpengaruh dgn duta duta nyer...

but terpengaruh dgn apa yg depa cakap.

ceh! =p

dulu pakai kire yg paling murah jerk! pakai safi, murah n sesuai.

pernah cuba fair n lovely sbb murah, tp takleh teruskan sbb kulit kering!

skrg tukar safi rania sebab pikir diri dah semakin meninggkat usia.

kan pompuan kt iklan tu kate, "umur? tak menjadi masaalah!" (masa die g reunion!)

haha,so kite pk, kalo jumpe kawan kawan lama nanti, mesti awet mude! hik3....

*panjang lak ngomen! =D

mysara said...

haha..
org lelaki mmg..asal bedal je! :DD

mysara said...

3K : xpe pnjg2..hehe
haha..amboi..so, bertambah2 awet muda la ye...:p

HonEyBuNNy said...

hehe...ila pun suka guna safi ja...;-)

CikBulat said...

hahaha! okey fine. nak ikut duta dia. LOL.. hahaha

nelly said...

selalu guna Alaisyah ^^

cikzsmile said...

assalamualaikum
sory baru perasan link blog nie haha
and baru follow
sy pkai safi jer
mmg oke dan bagus
satu rahsia lagi,bedak sejuk setiap malam =D

marish sha said...

haha , comel sangat kawan tu .

aMyErInAiMiE said...

Ok ke garnier tu? Erin pakai deodorant garnier! Bgus jugak.kulit xkering n wangi spnjg hari! Haha.mcm iklan plak. N die diperbuat dr galina. Bagus la kn? Cume produk cucian muka erin xpernah pakai..ok x?

P/s: ade mslh kulit berjerawat di kebanyakkan masa...:(

mysara said...

cucian muka?? stakat yg mai pakai alhmdlh ok...

ada member lain yg pakai garnier pn katanya ok..:)

blogblogerers said...

semue nye tepulang kepade korang semue lah ,ap tujuan korang gunekan semue product2 yang ade ni ,, pade dasarnye, semue product yang ade ielah baik belake kesemuenye ,,

 
FULL DESIGN:JIAKREATIF╬×LT™ Copyright to:Mysara Ab Rahman