Sunday, 13 March 2011

Seminar "investment"

Salam. Sewaktu entri ini ditaip aku sedang berada di kampung. Angin yang sepoi-sepoi bahasa sungguh mengasyikkan. Fuuii!! Jangan jealous ok! Semalam aku ada seminar investment dan semalam jugak la aku balik ke kampung. Malam kang nak kena balik bangi dah. Sekejap je. Tapi sekurang-kurangnyer dapat la tidur satu malam di rumah.

Cerita ini  segalanya berkisar tentang semalam okeh. Aku dan member dah sampai dewan pukul 9 pagi. Daftar nama semua then masuk dewan yang sejuk berair-cond tu buat aku rasa nak balik hostel sambung tidur je. Haha. Seminar bermula pada pukul 10. Aku agak bersemangat la sebab investment adalah salah satu benda yang aku minat jugak. Tu pun lepas study subject investment untk sem ni. Ye la, bak kata orang tak kenal maka tak cinta.

Waktu aku muda-mudi dulu zaman sekolah and umur 18-19, apa yang aku tau investment tu adalah jual-beli saham. Itu je! Macam mana, apa yang berlaku, bagaimana semua aku tak tau. Bila keluar report saham dekat berita or paper, memang aku tak faham apa benda la. Tapi bila awal sem hari tu belajar macam mana nak baca report saham, baru lah aku tau. Selok-belok saham pun sikit-sikit kena tau. Ada la jugak tergerak hati mana la tau satu hari nanti nak main saham ke. Kan kan kan?

Walaupun dengan hanya bermodalkan duit RM 100, korang dah boleh melabur. Itu lah antara apa yang diterangkan semalam. Penceramah, En Nazarry dari Jupiter Securities turut bagi kitorang borang untuk bukak akaun CDS bagi melabur dalam saham. Ooyehh!

Dalam dewan tu, sempat jugak snap. Itu wajib la. Ngeh ngeh.


dari hujung : ayu, ina and ren


waktu ni kami diberi masa 5 minit untuk rehat. See, tuan tanah telah melentokkan kepalanya tanda rasa nak tidur dan kesejukkan! Haha..

10 comments:

jeBateja said...

bagus2...muda2 dah belaja inves....tapi jangan perap lama2 ilmu tu...amalkan...ahakz

mysara said...

insyALLAH..tggu modal btul2 kukuh..hehe

Citarasa Rinduan said...

mysara--
ooooo ada seminar eik, moga berguna pada kamu dan semua peserta...

wah!! ada kawan nama ayu juga yer???
kirim salam kat ayu yer...

nur atiqah wahida said...

mai...!!kenape aku tak tau pun sal seminar ni??

dengki!!!!!!!!

mysara said...

CR : insyALLAH..:)
ok..6t mai sampaikan...;)

mysara said...

atieyq : eh, xkn ko xtau kot..sape lecturer??

nur atiqah wahida said...

ye laa..aku tak tau..lecturer aku madam norizwa..sape lecturer ko?

mysara said...

aku madam aida salina..
dye yg wt proposal utk program seminar ni...
ni msti ko tak bc notis kn...hehe

nur atiqah wahida said...

owhh..ade notis ek???tak perasan lak aku..hahaha..aku tak alert ngn notis2 ni..hehe..

mysara said...

haha..amboi..
tu la ko..jalan tak pandang kiri kanan..
pandang depan je..haha

 
FULL DESIGN:JIAKREATIF╬×LT™ Copyright to:Mysara Ab Rahman