Saturday, 9 October 2010

Blur!

salam
semalam aku ke klinik
sebab kepala aku ni rasa sangat sakit..macam dihempap batu!
bukan klinik kerajaan sebab itu yang terdekat dan aku perlukan MC untuk bagi pada lecturer
*sebab tak datang kelas kan*
masuk je klinik aku terus daftar dan tak perlu tunggu lama untuk berjumpa dengan doktor
sebelum tu, tinggi dan berat aku diukur dan ditimbang
yang penting, berat dah turun..haha

jumpa doktor, aku luahkan la masalah aku yang senang sakit kepala ni
lepas tu doktor check tekanan darah aku dan amik darah aku
katanya gula dalam darah aku kurang

bila doktor tanya 'semalam awak breakfast apa?'
aku jadi sangat blur!
sangat-sangat weh!
aku lost memory..aku tak ingat apa benda pun!
aku pandang keliling bilik tu sampailah doktor tu tanya soalan yang sama 3-4 kali
aku tak mampu nak berfikir walaupun benda yang simple macam tu
sampaikan doktor tu tanya 'bila final exam' and dye tergelak bila aku bagitau 26hb
so dah dekat
katanya 'macam mana nak exam ni'
ye la..cuba korang bayangkan..benda yang simple tu je aku tak ingat
memang tergelak la doktor tu
malu rasanya!
tapi aku buat muka slumber je and aku siap mintak straight kat doktor tu...
'tak da pakej student ke doktor?'
ye la..dalam fikiran aku, boleh dapat murah sikit kan?? hehe
terus doktor tu senyum and jawab 'ok..nanti saya bagitau orang farmasi'
wah....i like!


rupanya gula yang rendah dalam darah aku tu sebab aku ni tak jaga waktu makan
ye la..aku ni memang suka makan sesedap rasa je
time bila
terasa nak makan, baru makan
sarapan pun malas and jarang amik..teruk kan??

semuanya RM38..
ok la..dapat dua jenis ubat
and aku diminta untuk berehat
apesal la kepala aku ni ek...boleh pulak tak ingat
memang aku blur-blur betul la
waktu menaip entry ni pun ke-blur-an aku belum ok sangat
baru 50% ok..hehe

5 comments:

ezzu said...

moga cepat sembuh...

::FAIZ FARISH:: said...

semoga cepat sembuh

HonEyBuNNy said...

ciannya...moga cepat sembuhh..jaga pemakanan tau n sarapan~~~..banyakkn minum air ye...

mysara said...

ok...
thanx sume...:)

Anna Boleyn said...

mai ada migrain ke? huhu baik doktor tu bagi mai diskaun. :) btw, take care kay. semoga cepat sembuh.

 
FULL DESIGN:JIAKREATIF╬×LT™ Copyright to:Mysara Ab Rahman