Thursday, 2 September 2010

Shopping rayer + jalan-jalan

salam...
sudah lama tak update blog!!
wah3...rindunyer sama kalian semua...
ok2...kita terus bercerita ye..

hari sabtu 31 ogos baru-baru ni, ak dan kawan-kawanku shopping raya..
kami ke JALAN TAR...mak ooiii!! ramainyer!!
macam-macam baju ada sampai rambang mata ak jadinyer..
tapi susah nak cari colour yang menepati tema ak satu family tahun ni..
pink putih..

jalan punyer jalan and sampailah waktu berbuka puasa...
kami just beli air and sedikit makanan buat alas perut sementara nak cari kedai makan nanti
coz tak habis mencari baju raya lagi kan...
*baju ak je sebenarnyer yang tak jumpa-jumpa..:DD*

sangat sedih..tapi memang standard ramai orang macam kitorang jugak...
kena berbuka dekat kaki lima je...
kitorang pun duduk la berlima dekat kaki lima CIMB BANK
tak pe..wangi sikit bau duit..haha


lepas tu..sambung shopping balik..
sampai jalan MASJID INDIA kitorang mencari..
bila ak dah mula rasa berputus asa, baru la ak tertarik dengan satu baju ni yang agak-agak menepati tema
jubah moden!! hehe
so, try la sarung dekat situ...harga asal rm 120..mintak kurang, dapatla rm 98..huhu


then, barula kami mencari kedai makan..
dekat KAMPUNG BARU..ada nasi lemak comel 70 sen and boleh pilih lauk-lauk lain sebagai tambahan..


perjalanan kitorang bukan setakat situ je tau..
kami mencuci mata ke PETALING STREET pulak..
kawan-kawan ak mencari beg, baju tapi tak da yang ak berkenan..
last-last ak beli selipar rm 10!! senang!!

then, DOWNTOWN, CHERAS...
wah...rambang mata seh!! memang setiap kali ke sini rambang mata
ak cari cardigan panjang..
tawar-menawar dapat la harga murah..
kaki dah penat jalan sebenarnyer..tapi disebabkan cuci mata punyer pasal, jalan je...:DD

seterusnyer, BUKIT AMPANG!!
waaaaaaaaa...........cantiknyer dapat tengok seluruh KL...
sangat cantik!! kalau ada masa, korang boleh la singgah...


masa masih awal lagi, kami ke I-CITY, SHAH ALAM pulak..
saje jalan-jalan habiskan masa...
posing-posing...


dah ada dekat shah alam ni and jam hampir pukul 4 pagi kitorang bersahur la...
mula-mula nak ke KFC, tapi ayam goreng je ada..
so, kitorang pergi la dekat restoran yang berhadapannyer...
bayangkan, pagi-pagi macam tu ak makan nasi goreng belacan and limau ais!!
haha..tak pe...kali ni je kan...

lepas perut kenyang semua barulah kitorang balik hostel
jam pun dah pukul 6 pagi
gate dah bukak!!
selasai subuh, tidur!! hehehe

so, ak telah berjalan-jalan dari
jalan tar -> masjid india -> petaling street -> downtown -> bukit ampang -> i-city


4 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

wah bershoping sakan... hehehehe.

Lya Colours said...

wah jalan2 kemain ni
xde ole2 utk saya ke

mira baguih said...

amboihh. sakannye nyongket. mira skrg dok hempas pulas ngan exam. baju raya x beli lgi woo woo~

ecahmiaishika said...

wahhh~~sakan giler jalan~~mesti pncit kaki n lenguh2 kan skang~~huhu

 
FULL DESIGN:JIAKREATIF╬×LT™ Copyright to:Mysara Ab Rahman