Friday, 24 September 2010

Dugaan

salam
dugaan dalam hidup akan mematangkan seseorang
right??

hari ni aku bangun pagi terus on laptop
online sambil menyiapkan assignment
ada dua assignment yang harus diselesaikan
dan terkontang-kanting la aku punyer kepala ni berfikir
pening kepala ni

memang la orang kata boleh search je dekat 'google' then keluar semua
tapi, fakta tu tak berapa berguna jugak
banyak maklumat yang kita kena tapis, tambahan pulak kalau yang keluar tu tak da kait-mengait
life as a student..penat aku merasa benda-benda macam ni
tapi tu la asam garamnyer sebagai student..tak kan boleh lepas
kalau tak, tak da pahit manisnyer seorang pelajar

asssignment siap dalam pukul 2 petang
dah save dalam laptop and ready untuk di print
assignment yang lagi satu aku dah siapkan awal-awal pagi

bayangkan aku tak makan lagi menjelang pukul 3 petang sebab buat assignment
jadi sebelum hantar, aku ke kafe dulu lunch
tak bagus kan makan lambat?

dalam pukul 4 aku bergegas nak hantar assignment
ya ALLAH...lebatnyer hujan!
sangat-sangat lebat sampai tak da ruang bernafas...:p

sebelum nak hantar ke kolej, kena singgah kedai print dulu
sempatla jugak aku tengok nombor-nombor handphone yang cantik dekat situ..:p
selesai je print and hujan masih lebat, kami terus ke kolej
hantar dua-dua assignment
selesai sudah...dan saya berasa sangat lega!


dan disebabkan hujan lebat inilah aku rasa nak demam sekarang
waaaa...esok ada test
harap-harap aku boleh jawab dengan baik esok and boleh skor A..hehe


7 comments:

Cik Eja said...

chaiyok2 ye mai...hope smua ok...

jeBateja said...

Alahai...hujan tu RAHMAT....errr....demam pun RAHMAT gak...moga dpt menjawap dgn baik esuk....

Lya Colours said...

semoga selamat semuanya
biasa la life student, kalau x merasa perit, mana nak datang kesedaran untuk kita berusaha

gud luck !

mysara said...

yup...dugaan....
tak pe, pasti ada kemanisannyer di hadapan...;)

intanurulfateha said...

cmne test td :")

Deeyaudeen Sabri said...

gudluck! mkn ubat eh! hehe

mysara said...

kak intan : alhamdulillah..ok...:)

deeyaudeen sabri : ok..lega rasenyer skrg....:)

 
FULL DESIGN:JIAKREATIF╬×LT™ Copyright to:Mysara Ab Rahman