Tuesday, 27 July 2010

Perfectionist

salam...
actually mula2 ak puas fikir, apa ye ak nak update hari ni...

ada la lebih kurang macam pic ni

setelah beberapa hari tak update blog kan...

em...perfectionist??
ada ke antara korang yang perfectionist??
member2 ak ada yang kata ak ni perfectionist...
ye ke??

tak da sesapa pun yang perfect kan....
perfect yang diorang maksudkan ni tentang sikap ak kalau melibatkan barang2 and kerja2 ak...
ok..baca dekat bawah ni ye ak senaraikan...
  • kalau menulis, ak akan pastikan buku ak sentyase kemas dan bersih!! sikit kesan kotoran pun tak boleh ada kecuali liquid untuk betulkan kesalahan...
  • buku sekolah or buku dekat kolej ni, kulitnyer harus berbalut ye!! untuk pastikan buku tu tak kotor...bayangkan korang duduk dekat kafe, lepas tu nanti buku tu terkena air or minyak ke, sumpah!! ak tak da semangat nak baca buku tu lagi...
  • novel ak?? koleksi kesayangan HARRY POTTER la...kalau baca novel, after baca novel tu, keadaan buku tu mestilah sama dengan keadaan macam mana ak beli dulu....ak paling tak suka kalau ada tanda garis2 dekat tulang buku tu....kalau ada kawan yang nak pinjam, ak akan bagi peringatan awal2...
  • kalau nak mencatat or highlight apa2 benda yang penting dalam buku, ak akan buat dengan kemas...tak da maknenyer korang akan jumpa contengan dalam buku ak...
  • assignment pulak, ak tak suka kalau buat sekadar cukup syarat..buat la betul2 and mesti hantar pada msa yang ditetapkan
  • kalau bab mengemas rumah pulak, ak paling tak suka lepas ak kemas ada yang sepahkan balik.....adoi...mengamok den satu rumah nanti!!
  • bab barang2 pulak, ak akan pastikan ianya sentyase bersih dan kemas...kalau ada calar, ak akan rasa sangat sedih...:(
fuuuuhhhhhhh....
macam banyak je kan...
actually ada lagi... tapi nanti tak larat pulak korang nak baca...
ak pun tak larat nak taip..haha sebenarnya, manusia ni tak da yang perfect..
tu cuma gelaran yang kawan2 bagi coz ak ni kalau bab barang2 or kerja tu, ak sangat pentingkan kekemasan!!
haha... bunyi macam teruk pulak kan??


5 comments:

eykameow said...

muka anda sebelum menulis entry nie ada gaya pic kat atas ke? hush. kritikal tuuu :P

HonEyBuNNy said...

ohhh begitu ya..bgs la..kdg2 kita suka kekemasn dalam diri kita n brg2 sekeliling kita kan...;-)

Cik Eja said...

ish3....ley djadikan contoh yg terbaikkk nih.kekeke..

mysara said...

haha...
tp kadang2 rase mcm payah lak coz asyik nk sentyase kemas je sume bnda..
tp, nak wt cm ne, dh dri cam tu....:p

mizzbutterfly said...

perfectionist is equal like cerewet...huhuhu..but for ur own good... so tak de hal la..just ignore wat people say..as long as u never susahkan mereka..

 
FULL DESIGN:JIAKREATIF╬×LT™ Copyright to:Mysara Ab Rahman