Wednesday, 12 May 2010

Muda-mudi - 1st sem

salam..hye kawan2 sume..ye..hari ni ak nak citer sikit...*banyak pun tak pe kot*kenangan masa ak mula2 sem satu dulu....
hahaha....bila ingat2 balik memang kelakar..ye la...ak ni actually tak pernah berpisah dari family...sekolah rendah sampai menengah duduk rumah...masuk asrama?? malas la....
after spm, ak dapat beberapa tawaran...MSU (FOUNDATION IN BUSINESS), UNISEL (TAHUN ASAS PENGURUSAN) and what so ever...tapi....ibu tak bagi pegi...ntah la...tak tahu la sebab apa...yang ak tau UNISEL tu je coz jauh...tak da la jauh mana sebenarnya...ak dapat KAMPUS BESTARI kat BATANG BERJUNTAI, HULU SELANGOR...ish...ibu2....
ok...last2 ak masuk KOLEJ POLY-TECH MARA, BANGI...amik DIPLOMA IN BANKING (UNDER UITM PROGRAMME)yang penting ibu setuju....ak ok je....bangi ni tak jauh dari rumah kitorang...so katanyer senang apa2 hal....
so...........bermulalah episod baru........di mana ak harus berdikari!! ya harus berdikari!!!*eleh...tapi tiap2 minggu ak balik kampung jugak*
bila sume kena urus sendiri ni, kena la bijak arrange kan....kalu ada assignment yang melambak2, ak akan tulis and atur satu2 mana yang patut ak buat dulu...kalau tak, kepala ak ni cepat berserabut....
mula2 ak daftar masuk kolej ni, adoyai.............tak tahu nak kata apa la...tempat baru kan.......dah besar, so kena la daftar sendiri...mula2 time daftar, ak kenal dengan sorang budak kelantan ni...dah la ak orang noghori...noghori + kelantan???? nasib baik loghat dye tak pekat...kalau tak, naye ak......
ok...ak dapat roommate yang baik...ATIEYQ and ERIN...kawan2 sekelas yang ok.....
mula2 time sem 1...yela..kite budak junior kan....nak2 lak baru bulan pertama masuk, sopan dan bersantun dan adab terpelihara la.....:DDsume peraturan walaupun tanpa rela, ikut je....pelajar berdedikasi betul!! bangga kptm!!
but now.....tak lagi...ak dah sem 4...dah matang sikit la...hahaha..dah jadi senior kan...bulan julai ni masuk sem 5 plak...tahun ke 3..next year bulan 5 habis la...
kalau dulu ak ikut 101% peraturan yang ada, sekarang 50% je..huhutak da terlalu keluhuran kesangatan...
tak pe2, yang penting ak ikut lagi kan....ok2...ak ada lagi beberapa pic time sem 1*yang lain hilang waktu laptop masuk virus..kurang asam!!*
ni time zaman ak muda sikit dari sekarang.....:p

3 comments:

[e][j][a] said...

mai..ni msti kes bsan telampau ni..sbb 2 cita sal zman mda2 dlu..hihi

lia bulat said...

hohoho...zmn muda kita sma..kan kak eja kn..hahaha

mysara said...

haha..tau xpe...mmg bosan terlampau pun....huhu

 
FULL DESIGN:JIAKREATIF╬×LT™ Copyright to:Mysara Ab Rahman